Bloemkool ovenschotel

Home  >  Over Pelgrim  >  Bloemkool ovenschotel

Lekker gerecht met bloemkool!

Bloemkool ovenschotel
 Ingrediënten

 • 1 Bloemkool
 • 400 gr. Aardappelschijfjes

 • 250 gr. Dobbelsteentjes ontbijtspek
 • 1 Ui
 • Zout, peper
 • 250 ml. Kookroom
 • Geraspte kaas 




Bereidingswijze
Verwarm de over voor op 1800C. Snij de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar in water met wat zout. Giet de bloemkool af en doe het in de ovenschaal samen met de aardappelschijfjes (verse). Bak in een hete koekenpan de dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui tot de spek lekker knapperig is. Bestrooi ondertussen de bloemkool en aardappelschijfjes met zout en peper. Giet er 250 ml kookroom over, schep de dobbelsteentjes spek en ui over in de ovenschaal en strooi daar geraspte belegenkaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.


Eet smakelijk!

Recept is ingestuurd door Corina