Waar ben je naar opzoek?

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
sluiten

Geprakte zoete aardappels

Variant op de geprakte aardappels

Ingrediënten:

  • 1 kg zoete aardappels
  • 20 g gember
  • 4-5 takjes verse koriander
  • 50 g boter
  • 1 theelepel kerrie
  • 1/2 limoen

Bereiding:

1. Schil en was 1 kg zoete aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Stoom ze 40 minuten. Rasp 20 g gember en snijd 4-5 takjes
korianderblad fijn.
2. Schep de gare aardappels op een schaal en voeg 50 g boter
(in blokjes), 1 theelepel kerrie, het sap van ½ limoen, peper en zout toe.
Prak alles met een vork en bestrooi het met korianderblad.

Bak/stoomschaal XL stoomschaal met gaatjes
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 40 minuten incl. voorverwarmen