Waar ben je naar opzoek?

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
sluiten

Gestoomde aardappels

voor 4 personen • voorbereidingstijd: 15 minuten · bereidingstijd: 40 minuten

recept1test

Ingrediënten:

  • 1 kg droogkokende aardappels
  • paar takjes tijm
  • paar blaadjes laurier
  • paar takjes rozemarijn

Voor de saus:

  • 1 sjalotje
  • 1 bosje bieslook
  • 200 g verse roomkaas
  • zout, peper
Bak/stoomschaal XL stoomschaal met gaatjes
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 40 minuten incl. voorverwarmen

Bereiding gestoomde aardappels

Vooraf:

Was de aardappels met schil grondig.

Bereiding:

  1. Maak een snee in het midden van de aardappels en steek er een laurierblad in, doe dit met de helft van de aardappels.
  2. Prik een gaatje in de andere helft van de aardappels en duw er een takje tijm of rozemarijn in.
  3. Stoom de aardappels 40 minuten op 100°C.
  4. Snijd intussen de sjalot en het bieslook klein. Roer er de roomkaas door. Voeg zout en peper toe.
  5. Serveer de aardappels warm met de roomkaassaus erover.