Gestoomde taart met honing

Voor 6 personen • doorsnee: 16-18 cm · voorbereiding: 10 minuten · bereiding: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 60 g boter
  • 2 eieren
  • 90 g rietsuiker
  • 3 eetlepels honing
  • 1 eetlepel vanille-extract
  • 25 g melkpoeder
  • 125 g zelfrijzend bakmeel
Bakplaat /stoomschaal bakplaat +  taartvorm
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 40 minuten incl. voorverwarmen

Vooraf:

Smelt de boter en laat hem afkoelen.

Bereiding:

  1. Klop de eieren en de suiker 5 minuten.
  2. Voeg honing, vanille, melkpoeder en boter toe.
  3. Klop er een homogene massa van.
  4. Roer er met een spatel beetje bij beetje het meel en de baksoda door.
  5. Doe het beslag in een ronde taartvorm met antiaanbak laag (anders bekleden met bakpapier).
  6. Stoom de taart 40 minuten op 100°C.
  7. Haal de taart uit de combi-stoomoven en laat het afkoelen voordat je het aansnijdt.