Waar ben je naar opzoek?

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
sluiten

Minder CO2-uitstoot

Ontwikkeld en geproduceerd in Europa

De aarde warmt sneller op dan ooit. De grootste boosdoener daarvoor is de CO2-uitstoot die wij mensen veroorzaken. Wereldwijd is afgesproken de CO2-uitstoot fors te verminderen. Pelgrim doet dat door zo energiezuinig mogelijk én zo dicht mogelijk bij huis te produceren. Zo beperken we het aantal transportkilometers waardoor we onze CO2-footprint verkleinen.

Milieu Centraal minder CO2 uitstoot

Wat is CO2 eigenlijk?

CO2 is een broeikasgas: koolstofdioxide. Onze atmosfeer bevat van nature al CO2, een soort van isolatielaag die onze aarde warm houdt. Zonder CO2 zou het op aarde niet warmer zijn dan gemiddeld -18°C. CO2 is dus goed, maar wanneer het gehalte te hoog wordt, dan houdt de aarde te veel warmte vast, wat zorgt voor klimaatverandering. En dat is wat er nu speelt. Door vervoer met vliegtuigen en auto’s, het verbranden van fossiele brandstoffen zoals gas, olie en kolen, ontbossing en veeteelt stoot de mens enorm veel CO2 uit. Tijd voor actie dus!

Bron afbeelding: Milieu Centraal

Pelgrim Groene Keuze minder CO2 uitstoot

Dit doet Pelgrim tegen CO2-uitstoot

In het Parijsakkoord van 2015 is besloten dat de wereldwijde CO2-uitstoot in 2030 moet zijn gehalveerd en in 2050 teruggebracht zijn tot nul. Pelgrim draagt haar steentje bij. Zo ontwikkelen we steeds meer functies die het verbruik van energie beperken of de levensduur van etenswaar verlengen waarmee verspilling wordt tegengegaan. En we kijken kritisch naar de productie en productielocatie van ons assortiment. Hoe dichter bij huis we produceren, hoe minder transportkilometers we maken naar jouw keuken. Ook dat betekent minder CO2-uitstoot.

Lees alles over Groene Keuze