~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Aan de keukentafel bij de familie Duim

Inspiratie
Verhaal 1 Interview Beeld – header 3

Met het hele gezin aan de keukentafel is voor velen een kostbaar moment waarin genieten centraal staat. Of het nu in de ochtendspits is, tijdens de lunch, het thuiswerken of in het weekend. Bij familie Duim zijn die momenten in de keuken en aan de keukentafel ook echte familiemomentjes. Wouter en Hanneke Duim wonen met hun twee kinderen Suze (3 jaar) en Boris (3 maanden) in een twee-onder-een-kap woning in Zevenaar. Wouter geeft ons een kijkje in hun keuken.

Welke functie heeft jullie keuken?

“We hebben een hele lange smalle keuken met een aanrechtblad van 5 meter. Hier heb ik vol-doende ruimte om het ontbijt klaar te maken of om uitgebreid te koken. Vanuit de keuken kijk je op de keukentafel. Dat is heel prettig, want zo houd je verbinding met het gezin of vrienden aan tafel. Onze keuken is een fijne ruimte waarin ik graag kook en nieuwe recepten uitprobeer.”

Aan de keukentafel

“Aan onze keukentafel wordt gegeten, worden borrels en diners voor vrienden gegeven en het is de plek waar we spelletjes spelen, knutselen met onze dochter en onze zoon de fles geven. Maar dat niet alleen! Onze keukentafel heeft zich de afgelopen tijd ook perfect geleend voor het thuiswerken. Het was vooral voor onze dochter ideaal dat ik aan de keukentafel zat te werken. Dan kon ik haar een beetje in de gaten houden en kon zij aanschuiven wanneer ze wilde om lekker te knutselen of iets anders doen. Bovendien was het fijn om in de keuken zelf goede koffie te kunnen zetten, want ik ben gek op verse koffie. Op vrije dagen zitten we er ‘s ochtends heerlijk met het gezin. Dan genieten we van vers gebakken brood en een eitje. Het is echt ons familiemomentje samen.”

Wat vinden jullie belangrijk in de keuken?

“Ik ben gek op koken en dat doe ik steeds vaker. Ik kan uren in de keuken staan wanneer ik daar tijd voor heb. Dit doe ik met name in het weekend. Voldoende werkruimte vind ik daarbij belangrijk om maaltijden goed te kunnen voorbereiden. Ik wil ook snel en makkelijk kunnen schakelen van werkblad naar de vaatwasser, zodat het aanrecht lekker opgeruimd blijft tijdens het koken.”

Welke apparaten zijn onmisbaar in de keuken?

“We wonen hier nu een jaar of 6 en hebben destijds bewuste keuzes gemaakt waar we tot op he-den nog blij mee zijn. Naast voldoende werkruimte moest de keuken vooral ook voorzien zijn van goede apparatuur. We hebben een inductiekookplaat met timer en een uitgebreide zelfreinigende oven. Dit is echt een tip voor iedereen, want binnen no time is de oven weer schoon. Er staat zelfs een tweede oven op mijn lijstje, het lijkt me ideaal als ik de rijst in de oven kan klaarmaken en in de andere oven de zalm kan garen. Dan kan alles tegelijk op tafel staan.

De timer van de kookplaat zorgt ervoor dat je elke kookzone apart kunt inschakelen. De zone gaat na het aflopen van de tijd vanzelf uit, zodat ik daar geen omkijken meer naar heb. Onze koelkast heeft een grote groente- en fruitlade waarin de luchtvochtigheid automatisch wordt geregeld. Dit werkt perfect en fruit en groente blijven echt langer vers. Koken wordt veel leuker als je de juiste en goede apparatuur hebt.”

Hebben jullie nog keukentips?

“Maak je eigen brood! Het maakt niet uit wat voor een brood, maar bak het zelf! Niet in een brood-bakmachine, maar gewoon in de oven. Het kost even wat tijd, maar het is een leuke bezigheid, ook met kinderen. Het is een verwennerij voor de lunch of lekker voor bij de hapjesavond.

En nog een praktische tip: zet altijd alle ingrediënten klaar voordat je aan de slag gaat met een re-cept. Zorg dat alles gesneden is en in schaaltjes klaar staat. Ik vind dit bijvoorbeeld handig als ik samen kook met mijn dochter. Zij kan dan schaaltje voor schaaltje de ingrediënten toevoegen aan het gerecht. Oh ja … en zet tussendoor al je rommel direct in de vaatwasser. Die opgeruimde keu-ken is echt een dingetje van mij..!