~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Afzuigsysteem voor gezonde luchtkwaliteit in je keuken

Nieuws

Niets is lekkerder dan uitgebreid koken in je keuken. Maar wist je dat na het koken de kookdampen die blijven hangen in je huis, bij slechte afzuiging of ventilatie ongezond zijn? Als je aandacht hebt voor je gezondheid, is een goed werkend afzuigsysteem een must voor elke keuken.

Fijnstof in de lucht

De kookdampen, vetdeeltjes en geuren die vrijkomen tijdens het koken, zorgen voor fijnstof in de lucht. Fijnstof is een combinatie van vaste en vloeibare deeltjes die rondzweven en van grootte en chemische samenstellingen variëren. Uit onderzoek van TNO is gebleken dat de meeste fijnstof ontstaat tijdens het bakken en braden van vlees en groenten. Wanneer deze fijnstof niet wordt gezuiverd en afgevoerd, kan dit zorgen voor gezondheidsklachten.

De fijnstoffen zijn met het oog bijna niet waarneembaar, maar je lichaam moet er wel tegen werken om het op te ruimen. Doordat woningen tegenwoordig optimaal geïsoleerd zijn, kan de fijnstof niet gemakkelijk weg. Zorg dus voor een goed afzuigsysteem met voldoende afzuigcapaciteit voor het verwijderen van kookdampen en het zuiveren van de lucht.

Opfrissen en zuiveren

Pelgrim heeft diverse afzuigkappen in het assortiment die de lucht afzuigen, opfrissen en zuiveren. Je kunt ook kiezen voor afzuigkappen met automatische opfrisfunctie. De opfrisfunctie zorgt ervoor dat de afzuigkap gedurende 12 uur elk uur automatisch wordt ingeschakeld op stand 1. De lucht wordt gezuiverd, nadat je uitgebreid gekookt hebt met bijvoorbeeld sterk geurende ingrediënten.

Inductie plus geïntegreerde afzuiging

Koken op een inductiekookplaat heeft de voorkeur boven koken op gas. Bij gasverbranding komen meer verbrandingsgassen vrij, dan bij verwarmen met inductie. De nieuwste en slimste trend van Pelgrim is de inductie met afzuiging. Hierbij  is de afzuiging geïntegreerd in de inductiekookplaat en heeft een ruimtebesparend effect. Het zorgt voor een optimale afvoer van kookdampen, is functioneel in gebruik en heeft een fraai design.

Kies het juiste filter

Een afzuigkap bevat vetfilters die je gemakkelijk uit kan nemen en kunt reinigen. Pelgrim biedt bovendien ook koolstof-, fijnstof- en PlasmaMade filters voor een gezond binnenklimaat. Informeer ernaar bij je dealer!

Samenwerking Longfonds

Pelgrim is een merk van ATAG Benelux. Robert Kapteijn, CSO ATAG Benelux BV vertelt:

"Gebakken lucht inademen, daar wordt niemand blij van. Wij zien het als onze plicht om hier iets aan te doen met productoplossingen én samenwerkingen met partners uit de branche. We zijn daarom bedrijfsvriend geworden van het Longfonds. Niet alleen willen we hun belangrijke werk voor alle Nederlanders steunen, we willen ook samenwerken om tot nieuwe kennis en gerichte oplossingen te komen."
- Robert Kapteijn, CSO ATAG Benelux BV