~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Binnenkijken bij Sander van @sander_burdaard

Binnenkijkers Inspiratie

Welkom in de keuken van Sander Ooms. Sander is 54 en woont samen met zijn partner Ben en hun ruwharige teckel Goofy in Friesland. In september 2021 hebben ze hun droomhuis gekocht in het dorpje Burdaard. Hiervoor woonden ze samen in Amsterdam. Mensen keken raar op toen ze vertelden dat ze gingen verhuizen naar Friesland. Maar daar heeft Sander tot heden dag geen minuut spijt van gehad. En dat begrijpen we!

sander_burdaard

Blog_Sander_Binnenkijken
Binnenkijkers

Verhuizen van Amsterdam naar Friesland

Voordat we naar Burdaard verhuisden, woonden we 12 jaar in de hoofdstad van Nederland, Amsterdam. We kwamen daarvoor uit de regio Haarlem – Heemskerk. Het heeft meerdere redenen en de corona lockdown heeft ons daarbij geholpen. Ons laatste appartement lag aan de zeer drukke toegangsweg naar de Zuidas. Wat een lawaai kunnen motoren en auto’s toch maken. We hadden een vakantiehuisje in Overijssel en merkten toen het verschil tussen druk en rust, aldus Sander.

Veel mensen verklaarden ze voor gek. “Hoe kan je deze stap maken van drukte naar rust?”. Maar Sander en zijn partner Ben waren juist klaar met de drukte en op zoek naar rust. Het huis dat ze hebben gekocht in Friesland is een architectuurwoning die gebaseerd is op een Canadese schuur. Eerst was de bedoeling om de bestaande keuken te behouden maar uiteindelijk hebben ze besloten om een nieuwe keuken te nemen. Helaas was de bestaande keuken voor Sander en Ben erg onpraktisch.

Het keukenontwerp wordt werkelijkheid

Hij heeft zelf het eigen ontwerp voor zijn keuken uitgetekend. In dit ontwerp had Sander toen aangegeven dat hij graag matzwarte keukenapparatuur wilde laten plaatsen. Ze kwamen via hun aannemer bij een keukenspecialist die kundig was in creatieve opstellingen. En op deze manier kwam Sander in aanraking met de matzwarte apparatuur van Pelgrim.

De droomkeuken van Sander en Ben

De keuken van Sander kan je volgens hem het best omschrijven als: van alle tijd door gebruik van super mat grafiet en gebroken witte kasten met zwarte accenten. Beiden zijn ze normaal gek op kleur maar ze hebben bewust niet gekozen voor een gekleurde keuken. Een keuken vervang je namelijk niet zomaar en op kleuren kun je uitgekeken raken. De droomkeuken van Sander is bijna compleet. De keuken krijgt namelijk nog een houten barblad in het verlengde stuk van de inductiekookplaat.

Onmisbare apparatuur

Sander is gek op koken en staat graag zijn tijd te vertoeven in de keuken. En ondertussen staat zijn keuken al aardig vol Pelgrim producten. De combimagnetron, combi-stoomoven, koffiezetter, koelkast, vaatwasser en inductiekookplaat van Pelgrim mogen schitteren in de keuken van Sander. In zijn vorige huis had Sander namelijk ook twee ovens van Pelgrim en het inbouw koffiezetapparaat. Deze wou hij zeker terug zien in zijn nieuwe keuken, alleen dan dit keer in het matzwart. Maar zijn favoriete keukenapparaat blijft de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. “Ruimte zat om te koken en inductie koken is bijna identiek aan gas”, volgens Sander.

Mocht je nog een keuken aan gaan schaffen, dan heeft Sander tot slot nog een tip. Mocht je ruimte hebben in je keuken, neem dan een kookplaat met geïntegreerde afzuiging. En kies dan ook voor een plasmafilter. Hierdoor ruikt het echt minder in je huis!

In deze keuken of vergelijkbaar

6 opgeslagen favorieten
Alle favorieten verwijderen

Oven met magnetronfunctie en FullSteam, nis 45 cm

Type: COS834MAT
 • TFT display
 • Binnenruimte 50 liter
 • Temperatuurbereik 30 – 230 ºC
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Inductiekookplaat met afzuiging, 83 cm breed

Type: IKR8083F
 • Slidebediening per zone
 • 4 kookzones waaronder 2 flexzones
 • Max. afzuigcapaciteit 610 m³/h
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Vaatwasser ConnectLife, 82 cm hoog

Type: GVWC310L
 • Energieklasse C
 • Geluidsniveau 44 dB
 • 16 couverts
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Oven, nis 45cm

Type: OVM834MAT
 • TFT display
 • Binnenruimte 50 liter
 • Temperatuurbereik 30 – 275 ºC
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Koelkast, nis 178 cm

Type: PKD25178
 • Energieklasse E
 • Geluidsniveau 36 dB
 • Deur-op-deurmontage
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Koffiemachine, nis 45 cm

Type: IKM614MAT
 • Volautomatische bereiding van koffie, espresso, cappuccino en latte macchiato
 • Koffiehoeveelheid en sterkte instelbaar
 • Heetwatertap voor o.a. thee
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Nog meer binnenkijkers…

Processed with VSCO with dog1 preset

Binnenkijken bij Susanne

Wij mochten een kijkje nemen in de lichte keuken van Susanne. Ze is woonachtig in Ede en woont in een jaren 80 huis.Toen ze het huis kocht kwam ze in de keukenla de oude bon tegen van de keuken die in het huis stond. De bedragen stonden zelfs nog in guldens. Wie had gedacht dat de keuken er zo lang in zat.

Lees meer
Binnenkijker-bysuusthuuz_1

Binnenkijken bij Suzan

Een kijkje in de stijlvolle en moderne keuken van Suzan, haar man Denny en hun drie kinderen van 15, 13 en 5 jaar oud. En, natuurlijk viervoeter Kira! De keuken heeft een strak design en is een echte Pelgrim keuken. “We zijn verliefd geworden op de matzwarte lijn”

Lees meer
IMG_3807

Binnenkijken bij Suzanne

Welkom in de keuken van Suzanne, een 32-jarige vrouw die samenwoont met haar man Danny, hun zeven maanden oude zoontje Fedde, hun kat en vier kippen in een dorpje in Brabant. In april 2021 hebben zij een klushuis gekocht dat ze helemaal hebben moeten strippen. Ze hebben zelfs enkele draagmuren doorgebroken en verplaatst, wat een enorme verbouwing was waarbij ze veel aan de klus zijn geweest.

Lees meer