~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Wat is het verschil tussen een combi-oven en een combi-magnetron?

Inspiratie

Het grootste verschil tussen een combi-oven en een combi-magnetron is dat de nadruk bij een combi-oven op de ovenfuncties ligt, terwijl bij een combi-magnetron de nadruk op de magnetronfuncties ligt. Beide apparaten zijn echter een combinatie van een oven en een magnetron en hebben ongeveer dezelfde functies. In dit blog ontdek je wat voor jou de beste keuze is: een combi-oven of een combi-magnetron. Naast een paar flinke verschillen, zijn er natuurlijk ook een paar overduidelijke overeenkomsten. Zo combineren ze beide meerdere kookfuncties, zoals hetelucht, grill of magnetron. Met de 3-in-1 combi-oven kun je zelfs stoomkoken!

Wat is een combi-oven?

In een combi-oven zijn de magnetron en de oven gescheiden, zodat ze afzonderlijk of samen gebruikt kunnen worden. Een combi-oven is dus een combinatie van een oven en een magnetron, maar de focus ligt op de ovenfuncties. De magnetronfuncties komen er als het ware als bonus bij. Een combi-oven ziet er dan ook uit als een gewone oven: er is geen draaiplateau, plateaus kunnen op meerdere hoogtes geplaatst worden en de verwarmingselementen zijn vergelijkbaar.

Voordelen combi-oven

Het grootste voordeel van een combi-oven is dat je nagenoeg dezelfde functies hebt als een conventionele oven. Daarnaast beschik je over de basisfuncties van een magnetron. Zo kun je dus altijd eten opwarmen, melk verwarmen of brood ontdooien.

Een combi-oven heeft de volgende voordelen:

 • Even groot als een gewone oven;
 • Veelal dezelfde functies als een normale oven;
 • Uitstekende bakkwaliteit;
 • Meer controle over het kookproces;
 • Meer functies dan een combimagnetron;
 • Verschillende functies tegelijk gebruiken.

Combi-ovens van Pelgrim

Naar het overzicht
3 opgeslagen favorieten
Alle favorieten verwijderen

Oven met magnetronfunctie, nis 45 cm

Type: OM540RVS
 • LED display
 • Binnenruimte 51 liter
 • Temperatuurbereik 30 – 275 ºC
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Oven met magnetronfunctie, nis 45 cm

Type: OM540MAT
 • LED display
 • Binnenruimte 51 liter
 • Temperatuurbereik 30 – 275 ºC
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Oven met magnetronfunctie, nis 45 cm

Type: MAC834ANT
 • TFT display
 • Binnenruimte 51 liter
 • Temperatuurbereik 30 – 250 ºC
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Wat is een combi-magnetron?

Een combi-magnetron is in de eerste plaats ontworpen als een magnetron met extra ovenfuncties. Een combi-magnetron is dus ook een combinatie van een oven en een magnetron, maar de nadruk ligt hier ook de magnetronfuncties. De meest essentiële ovenfuncties zijn aanwezig. Een combi-magnetron lijkt qua uiterlijk op een magnetron: er is meestal een draaiplateau aanwezig en hij heeft hetzelfde compacte uiterlijk als een magnetron.

Voordelen combi-magnetron

Een combi-magnetron is compact, neemt weinig ruimte in beslag en is relatief voordelig in aanschaf. Zelfs combi-magnetrons in het hoogste segment zijn scherper geprijsd dan een combi-oven. Combi-magnetrons zijn uitermate geschikt voor kleine huishoudens, mensen die niet zoveel ruimte in de keuken hebben en mensen die niet zo uitgebreid koken of bakken.

Combi-magnetrons van Pelgrim

Naar het overzicht
3 opgeslagen favorieten
Alle favorieten verwijderen

Magnetron, nis 45 cm

Type: MAG834MAT
 • TFT display
 • Binnenruimte 55 liter
 • Magnetronvermogen 90 – 1000 W
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Magnetron, nis 45 cm

Type: MAG824RVS
 • TFT display
 • Binnenruimte 55 liter
 • Magnetronvermogen 90 – 1000 W
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Combi-magnetron met turbo-hetelucht, nis 45 cm

Type: MAC214GLS
 • LED display
 • Binnenruimte 44 liter
 • Magnetronvermogen 900 W
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Vergelijking combi-ovens vs. combi-magnetron

Combi-oven Combi-magnetron
Je bakt vaak Ja Nee
Je kookt vaak uitgebreid Ja Nee
Je hebt weinig ruimte Nee Ja
Je hebt een beperkt budget Nee Ja
Je wilt inbouw Ja Ja
Je wilt vrijstaand Nee Ja

Je bakt vaak

Als echte hobbybakker kun je het beste kiezen voor een combi-oven, omdat de nadruk bij een combi-oven op de ovenfuncties ligt. Zo heb je bij een combi-oven bijvoorbeeld altijd de beschikking over een heteluchtfunctie en boven- en onderwarmte, terwijl dat bij een combi-magnetron niet zeker is. Een combi-magnetron heeft meestal alleen een eenvoudige heteluchtfunctie en bovenwarmte. Dat is genoeg voor een pizza of lekkere afbakbroodjes, maar voor de perfecte verjaardagstaart kom je al snel tekort!

Je kookt vaak uitgebreid

Ook voor de hobbykok is een combi-oven vaak prettiger dan een combi-magnetron, omdat de ovenfuncties uitgebreider aanwezig zijn. In een combi-oven met boven- en onderwarmte is het bijvoorbeeld eenvoudiger om een ovenschotel gelijkmatig te garen dan in een combi-magnetron met enkel bovenwarmte.

Je hebt weinig ruimte

Een combi-magnetron is kleiner dan een combi-oven, waardoor hij perfect is voor kleine keukens. Een combi-oven lijkt veel meer op een reguliere oven en kan even groot zijn als een oven. Een combi-magnetron is vaak compacter en neemt minder ruimte in beslag.

Je hebt een beperkt budget

Als je een beperkt budget hebt, is een combi-magnetron een stuk interessanter dan een combi-oven. De prijs van een combi-magnetron ligt namelijk een stuk lager dan die van een combi-oven. Zelfs high-end combi-magnetrons zijn meestal scherper geprijsd dan combi-ovens.

Je wilt inbouw

Zowel een combi-oven als een combi-magnetron is beschikbaar als inbouwapparatuur.

Je wilt vrijstaand

Als je geen inbouwapparatuur wilt, is een combi-magnetron de enige optie. Er zijn namelijk geen vrijstaande combi-ovens, terwijl er wel vrijstaande combi-magnetrons verkocht worden. Zo’n vrijstaande combi-magnetron kun je vervolgens overal plaatsen waar je wilt, zolang er maar een stopcontact in de buurt is.

Kortom, als je voornamelijk op zoek bent naar een magnetron met extra ovenfuncties, dan is een combi-magnetron de beste keuze. Als je echter voornamelijk op zoek bent naar een oven met extra magnetronfuncties, dan is een combi-oven de beste keuze.