~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

De keuken: de centrale plek in je huis

Inspiratie
Blog Functies van je keuken – header 2

De keuken is het centrale punt, het hart van je huis, waar alles en iedereen samenkomt en waar
’s ochtends de spits al vroeg begint. Het is de plek waar het ontbijt wordt gemaakt, waar de koffie geschonken wordt en de broodtrommels gevuld worden. En waar de dag ook weer eindigt, na maaltijden met je gezin, met diners of borrels met familie en vrienden. Een praktische keuken wordt steeds belangrijker, want in de keuken wordt intensief geleefd en steeds vaker ook gewerkt. Hoe leef jij in je keuken, wat vind je belangrijk en wat kan er eventueel anders? Het is goed om daar eens bij stil te staan.

Functionaliteiten in je keuken

Natuurlijk is het prettig als de keuken voorzien is van voldoende ruimte voor het hele gezin, om te koken, te eten, te leven, te leren of te werken. Maar ruimte kun je slechts deels beïnvloeden. Goe-de apparatuur, die je keuken praktisch in gebruik maken, wél. Verdeel de dag in blokken en schrijf erbij wat je belangrijk vindt op welk moment.

Ochtend: wil je ’s ochtends een boterham kunnen ontdooien in de magnetron, een beker melk op-warmen, snel een verse bak koffie zetten en gevulde broodtrommels in de koelkast bewaren om de inhoud koel en vers te houden? Of ben je een langzame ontbijt er en kook je liever rustig een eitje om de dag te beginnen?

Middag: wordt er thuis geluncht en is het dringen aan het aanrecht? Of heb je het rijk alleen en wil je de vaat van het ontbijt weggewerkt hebben en tegen een schoon werkblad aankijken? Bedenk hoe groot je vaatwasser moet zijn om de dag opgeruimd en schoon door te komen.

Avond: eet je allemaal op één tijdstip of vraagt de gezinsplanning om een voorbereide maaltijd te ontdooien of op te warmen in de magnetron of oven? Ben je gek op koken en nodig je graag vrien-den uit om voor ze te koken en uren te tafelen? Of ben je een makkelijke koker, maar wil je wel graag snel gerechten kunnen stomen?

Keuken als werkruimte

Het is niet zo gek dat je andere keukenwensen en -behoeften hebt als je gezin opgroeit of er
veranderingen in je dagelijkse ritme zijn. Vooral niet als je ineens ook thuis moet kunnen werken. Niet iedereen heeft een extra kamer in huis tot zijn of haar beschikking om in te richten als werk-plek. De keukentafel is dan het alternatief om aan te leren of te werken. Krijgt het koffieapparaat daarmee ook een belangrijkere functie in je keuken? En bedenk wat je nodig hebt om goed te kun-nen werken aan de keukentafel om de werkruimte zo optimaal en gebruiksvriendelijk mogelijk te kunnen benutten.

Slimmer en praktischer indelen

Ga je met lijstje naar een keukenadviseur en vraag eens naar de mogelijkheden van Pelgrim.
Zoals de Pelgrim 3 in 1 oven met verschillende en uitgebreide functies om gerechten in te bereiden, warm te houden en zelfs de borden voor te verwarmen. Maar vergeet vooral ook een vaatwasser met verstelbare lades niet om alle vuile vaat in kwijt te kunnen. Pelgrim heeft zelfs grote en stille vaatwassers in het assortiment die je niet of nauwelijks hoort, wel zo fijn als je rustig wilt werken of nog lekker aan het natafelen bent met je gezin of vrienden.

Al jouw keukenwensen vragen om een praktische en functionele indeling. Pelgrim biedt je slimme apparatuur, zodat je optimaal thuis bent in je eigen keuken.