~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Mix van stijlen, maar alles in balans

Inspiratie

Het najaar staat in het teken van je huis gezellig maken voor de lange wintermaanden. Oktober is dan ook niet voor niets de woonmaand van het jaar. Laat je inspireren door de nieuwste interieur- en keukentrends voor 2022. Welke vormen, materialen en kleuren gaan we dit keer terugzien? En welke ontwikkelingen zijn er op het gebied van keukenapparatuur? Ook in 2022 staat optimaal genieten hoog op het lijstje! Alles draait om functionaliteit, opvallende details en verrassende kleur- en materiaalcombinaties: maar wél in balans.

Eigen identiteit

We hebben ook het afgelopen jaar veel thuis geleefd en gewerkt. Een fijn interieur waarin je je echt thuis voelt, is daarbij meer een randvoorwaarde geworden. Net zoals de keuken, als het verlengstuk van je interieur. In de basis van gaan we vooral rustige ruimtes zien, met natuurtinten en vriendelijke ronde vormen. Maar er mogen weer verschillende stijlen met elkaar gecombineerd worden. Vind je industrieel mooi, maar ben je ook wel van klassiek? Mixen mag! Geef met verschillenden elementen en kleuren je eigen identiteit aan je leefruimte. Dit versterkt het gevoel van comfort en veiligheid, iets waar we in deze tijd in ons huis naar verlangen.

Lees het interview van Flexa voor de nieuwste kleurtrends voor 2022

Functioneel design

De keuken als middelpunt van je huis vraagt om functioneel design en praktische indeling. Waar de handgrepen eerder een hit waren, zien we in 2022 voornamelijk het ‘touch to open’ systeem. Ideaal om te openen en gemakkelijk te onderhouden. Want dat is wat we willen: makkelijk in gebruik en optimaal schoonmaakgemak. De apparatuur wordt veelal ingebouwd of wordt weggewerkt in lades en kastjes voor een opgeruimd en strak geheel. En bij apparatuur die wel gezien mag worden, kiezen we voor eenheid en een strakke lijn. Alles draait om balans.

Blog_Designmaand_oktober2

Blikvangers

We zien voornamelijk natuurtinten gecombineerd met houten elementen en natuursteen. Maar blikvangers, zoals een koperen of gouden kraan mogen zeker worden toegevoegd in de keuken!  Een prachtig detail in zwarte en donkere keukens, die overigens ook nog steeds populair blijven. Met een Hood-in-Hob inductiekookplaat met geïntrigeerd afzuigsysteem kun je kiezen uit verschillende keukenopstellingen, want je hebt geen afzuigkap meer nodig. Dus ook zonder eilandkeukens een mooie kans om het oog te trekken naar andere persoonlijke details in je keuken.

Slimme apparatuur

Naast functionaliteit is comfort en duurzaamheid een must. Apparatuur wordt steeds slimmer en energiezuiniger ontwikkeld. Slimme ovens met voorgeprogrammeerde recepten, koelkasten met Fastfreeze functie, geïntegreerde afzuigsystemen en ga zo maar door. Voor een schone, geventileerde leefomgeving waarin je probeert steeds bewuster te koken en te leven.