~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Een goed advies is de basis voor een fijne keuken

Inspiratie

Jacco Havenaar is 46 jaar en woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in het mooie Gelderland. In 2003 is hij begonnen als servicemonteur bij ATAG Benelux, het moederbedrijf van Pelgrim. Inmiddels is hij ruim 2 jaar producttrainer bij Pelgrim. Jacco vertelt ons waarom zijn werk ertoe doet en waarom hij het zo naar zijn zin heeft.

P_21_03_007_Jacco_V23

Trainen voor optimaal gebruik

“Momenteel ben ik bezig met het trainen van medewerkers die klanten telefonisch te woord staan. Ik vertel ze alles over ATAG en Pelgrim, leg uit hoe de apparaten in elkaar steken en hoe alle basisfuncties van de apparaten werken. Apparaten hebben zoveel mogelijkheden, terwijl er maar een klein deel gebruikt wordt. Daarvoor zijn trainingen juist zo belangrijk, om de apparatuur te kunnen inzetten voor optimaal kookgemak.

Daarom train ik ook onze monteurs en externe partijen, zoals dealers en keukenvakzaken die onze apparaten verkopen. Naast productinformatie, geef ik ze bruikbare adviezen en materialen als gebruikshandleidingen of folders, waarmee ze op hun beurt de Pelgrim gebruiker goed kunnen adviseren. De klant moet zichzelf natuurlijk verdiepen in het apparaat en het lekker gaan gebruiken, maar de dealer of vakzaak heeft een belangrijke rol in de informatievoorziening. Want een goed advies is de basis voor een fijne keuken met goede Pelgrim apparatuur.

Juist gebruik van apparaten

We willen ook graag dat consumenten de apparaten op een juíste manier gebruiken, zodat ze  ervaren hoe gemakkelijk Pelgrim apparaten werken. Bovendien draag je dan ook bij aan een langere levensduur van de apparatuur. Soms is een andere of nieuwe manier van gebruik noodzakelijk dan je gewend was, omdat apparaten steeds duurzamer en energiezuiniger worden. Pelgrim gebruikers kunnen trouwens zelf ook alle informatie vinden via de kennisbank op onze website. We doen ons best ervoor dat die compleet en altijd up-to-date is. Ik heb daar zelf ook een rol in als trainer.

Spin in het web

Producttrainer zijn vind ik geweldig, omdat ik nu ook mijn kennis vanuit mijn monteursverleden kan inzetten. De Pelgrim apparaten zijn intuïtief, gemakkelijk te bedienen en qua basistechniek allemaal gelijkwaardig, ik houd daarvan. Ik volg dan ook de nieuwste producten op de voet, werk mee aan de ontwikkeling van apparaten en adviseer monteurs soms zelf bij reparaties. Ik ben eigenlijk een spin in het web tussen alle afdelingen, dat maakt mijn werk zo afwisselend. Het bedrijf voelt voor mij als een grote familie waar we allemaal willen meedenken en elkaar willen helpen.

Voorkomen is beter dan..

Jacco geeft ons nog wat voorbeelden van veel gestelde vragen. Door het juiste advies, of zoeken naar uitleg op de Pelgrim website, kun je wat hem betreft veel vragen of problemen voorkomen.

Waarom geeft de inductiekookplaat een brommend geluid?

Dit heeft te maken met de samenstelling van de pannen. Je kan gietijzeren pannen gebruiken, maar die zijn in aanschaf best prijzig, maar omdat deze uit 1 stuk metaal bestaan is er nauwelijks kans op bijgeluiden. Kies je voor wat goedkopere pannen, dan kan het brommende geluid aanwezig zijn. Dit kan overigens geen kwaad! Kies wel specifiek voor pannen die op een inductiekookplaat kunnen.

Waarom schiet de inductiekookplaat in storing?

Als je een kookplaat hebt voor 1 fase, heb je onvoldoende vermogen uit de groep in de meterkast om voluit op 4 zones te kunnen koken met als gevolg dat maar 3 van de 4 zones van de kookplaat tegelijk aan kunnen. Dit kan zorgen voor een verkeerde verwachting van de kookplaat. Het meeste kookgemak heb je met een kookplaat voor 2 fase, dan heb je 2 groepen in de meterkast, dus 2 keer zoveel vermogen.

Hoe kan het dat de koelkast grote temperatuurschommelingen heeft?

Bij het openen van de deur zakt de kou uit de koelkast. De koelkast moet harder werken en is dus meer energie kwijt door steeds opnieuw extra te koelen. Heb je veel lege plekken in de deur of in je koelkast? Vul die dan op met pakken of flessen drinken om de temperatuur meer constant te houden. Deze producten werken als een soort van accu.

Waarom moet je de koffiemachine regelmatig ontkalken?


In het water zit kalk. Dit kan per regio verschillen, omdat de waterhardheid overal anders is. Via waterhardheid.nl kun je checken wat de waterhardheid is in jouw woonplaats om je koffiemachine in te stellen op de juiste hardheid om zoveel mogelijk kalkvorming te voorkomen. Blijf de koffiemachine ook regelmatig reinigen voor langer en optimaler gebruik.

Waarom is de vaat nog nat in de vaatwasser?


Plastic broodtrommels, vershoudbakjes en drinkbekers kun je het beste niet in de vaatwasser Plastic geeft namelijk een chemische reactie met glansspoelmiddel, waardoor vrijwel alle producten in de vaatwasser nat blijven en niet drogen.

Nog een tip: gebruik altijd maar een half vaatwastablet per keer. Dat is genoeg en hiermee voorkom je onnodige verstopping van het apparaat, is beter voor milieu en portemonnee.”

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste producten, het gebruiksgemak van apparatuur en nog veel meer tips en informatie? Pelgrim heeft naast de kennisbank ook een YouTube kanaal waarop je waardevolle informatie terug kunt vinden.