~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Een magnetron kopen? Hier let je op!

Inspiratie Nieuws

Doordat we momenteel vaker thuis zijn en vaak ook thuis werken, maken we intensiever gebruik van de apparaten in de keuken. Van een boterham ontdooien in de ochtend, een beker melk op-warmen voor de kinderen of alvast de maaltijd voor de avond voorbereiden. Bovendien willen we tegenwoordig het liefst gezonde maaltijden bereiden op een makkelijke en snelle manier. Een mag-netron kan daarbij handig zijn, maar hoe kies je het juiste apparaat voor jouw kookwensen? Pelgrim helpt je daar graag bij.

Nieuwsbericht_1200x592

Welke soorten magnetrons zijn er?

Er zijn verschillende soorten apparaten, van solo-magnetrons tot ovens met magnetronfunctie en multifunctionele ovens, die zich onderscheiden door functies en bedieningsgemak.

Solomagnetron: heeft alleen een magnetronfunctie. Een slimme keus als je geen ovenfuncties nodig hebt of wanneer je de magnetron combineert met een afzonderlijke oven.

Combi-magnetron: is een magnetron met ovenfuncties. Deze biedt net iets meer opties dan de solomagnetron. Het beschikt over een draaiplateau en je kunt er ook in bakken en grillen. Erg geschikt als je veel gebruikmaakt van de magnetronfuncties, maar af en toe ook een oven nodig hebt.

Oven met magnetronfunctie: wil je grotere ovengerechten bereiden en (rechthoekige) schalen in de magnetron plaatsen? Kies dan voor een oven met magnetronfunctie, waarbij een roterende magnetron-antenne de functie van het draaiplateau overneemt. Je kunt dan ook gerechten tegelijkertijd op meerdere niveaus plaatsen. Je hebt dan een volwaardige oven met een magnetron in één apparaat.

Wil je alles weten over de verschillen tussen een combi-magnetron en een combi-oven? Lees dan deze blog.

Pelgrim 3 in 1 oven
De Pelgrim 3 in 1 oven is een magnetron, bakoven en stoomoven in één. Een slim, praktisch en ruimtebesparend apparaat, waarmee je snel en makkelijk kunt opwarmen en koken, maar ook kunt gaan voor uitgebreide (stoom)bereidingen.

Gelijkmatig verwarmen of niet?

Wanneer we producten in de magnetron ontdooien of opwarmen, gebeurt dat onder invloed van microgolven. Deze zorgt ervoor dat watermoleculen in het gerecht gaan bewegen en daardoor ont-staat warmte. Maar soms kan het zijn dat de binnenkant van een product nog niet ontdooid of op-gewarmd is, terwijl de buitenkant dit al wel is. Meestal is dit het geval bij een magnetron met een draaiplateau, die op volle kracht draait. Hierdoor ontstaat er geen gelijkmatige verwarming, maar wordt het gerecht met tussenpozen van microgolven opgewarmd.

Er zijn ook magnetrons met invertertechniek. Dit wordt steeds meer toegepast en zorgt voor een constante verwarming. Door het stabiele het lagere vermogen, zonder onderbrekingen van micro-golven, wordt eten gelijkmatig opgewarmd tot het van binnen én buiten ontdooid of warm is. Deze magnetrons hebben dus géén draaiplateau.

Functioneel design

Een aantal magnetrons van Pelgrim zijn voorzien van die invertertechniek. Bovendien kenmerken  ze zich niet alleen door fraai design, maar zijn ze heel eenvoudig te bedienen, hebben diverse pro-gramma’s en is naast vlekvrij RVS (de gehele lijn) verkrijgbaar in matzwart. Daarnaast zijn er func-tionele warmhoudlades en accessoirelades verkrijgbaar om je magnetron- of ovenopstelling hele-maal compleet te maken. Deze lades zijn ideaal om kookgerei op te bergen of serviesgoed voor te verwarmen, zodat gerechten langer warm blijven op je bord.

Perfect te combineren

Alle apparaten uit de Pelgrim Mooi Samen ovenlijn zijn uniek en kun je perfect met elkaar combine-ren. Zo hebben de 45 en 60 cm nis apparaten met TFT display dezelfde hoogte en zijn horizontaal en verticaal mooi uit te lijnen. De warmhoudlades en accessoirelades zijn ook te combineren met alle magnetrons en ovens uit de Mooi Samen ovenlijn. Dit zorgt voor een prachtige eenheid in je keuken.