~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Waarom een energiezuinige koelkast een musthave is!

Inspiratie

Pelgrim legt je in deze blog uit waarom een energiezuinige koelkast een musthave is. Maar wat is een energiezuinige koelkast? Dit is een koelkast die ontworpen is om minder energie te verbruiken dan traditionele koelkasten. Dit betekent dat de koelkast energiebesparende functies heeft, zoals hoogwaardige isolatie, goede deursluiting en een slimme temperatuurregeling. Ontdek meer over koelkasten uit onze Slimme Keuze assortiment!

1. Wist je dat: energieverbruik koelkast

Een koelkast (en vriezer) staat 24 uur per dag aan en verbruikt 15% van het totale energieverbruik in een gemiddeld huishouden. Bizar veel! Maar wist je ook dat een oude koelkast (of vriezer) ruim 40% meer energie verbruikt dan een energiezuinige koelkast? We denken niet snel aan het verbruik van koelkasten, maar het kan aanzienlijk veel onnodige kosten met zich meebrengen.

2. Wat is het verschil tussen een energiezuinige koelkast en een traditionele?

Het belangrijkste verschil tussen deze twee koelkasten is natuurlijk het energieverbruik.
Het doel van traditionele koelkasten is simpelweg om voedsel en dranken te koelen en te bewaren. Bij de ontwikkeling van nieuwe apparatuur stonden duurzaamheid en efficiëntie vroeger minder centraal dan tegenwoordig. Vroeger waren de energieprijzen lager en werd er minder aandacht geschonken aan het energieverbruik van koelkasten. Energiezuinige koelkasten zijn ontworpen met het idee om zo efficiënt mogelijk te werken en zo min mogelijk energie te verbruiken. Dit resulteert in een lagere energierekening en een beter milieu.

PKD35102_AT3

3. Energiezuinige koelkasten van Pelgrim

Onze koelkasten en vriezers zijn voorzien van hoogwaardige isolatie en een goede deursluiting. Daarnaast maken we gebruik van energiebesparende technologieën zoals AdaptCool. Dit is een slimme technologie die de temperatuur in de koelkast automatisch aanpast aan het gebruik. Wanneer de koelkast vaak wordt geopend, wordt de temperatuur in de koelkast hoger. AdaptCool springt hier slim op in door de temperatuur aan te passen. Zo krijgen jouw levensmiddelen geen warmteshock als de deur opengaat en warme lucht binnenkomt. Dit zorgt ervoor dat de koelkast zo efficiënt mogelijk wordt gebruikt en er minder energie wordt verbruikt.

Bekijk Pelgrim’s energiezuinige koelkasten (met vriesvak)

Pelgrim duurzame keuken

4. Energiezuinige koelvriescombinatie

Pelgrim heeft naast energiezuinige koelkasten ook koelkasten die een koelvriescombinatie aanbieden. Een koelvriescombinatie is een koelkast en een vriezer in één. De koelvriescombinaties van Pelgrim besparen onder andere energie door het slimme NoFrost systeem dat ijsvorming voorkomt. IJsvorming in de koelvriescombinatie zorgt ervoor dat het apparaat harder moet werken om dezelfde prestaties te leveren. Hierdoor verbruikt hij meer energie dan nodig. Door het NoFrost systeem van Pelgrim is er geen ijsvorming meer en verbruikt de koelvriescombinatie minder energie.

Naast handige technologie kun je zelf energie besparen door voedsel af te laten koelen voor je het in de koelkast zet, geen levensmiddelen te koelen die (nog) niet koud hoeven te zijn en voedingsmiddelen uit de vriezer in de koelkast te ontdooien voordat je deze gebruikt. Zo hoeft de koelvriescombinatie minder vaak te koelen en bespaar jij zoveel mogelijk energie!

Bekijk Pelgrim’s energiezuinige koelvriescombinaties

Energielabel koelkast

5. Energielabel koelkast

Het energielabel van je koelkast geeft aan hoe energiezuinig hij daadwerkelijk is. Vanaf 1 maart 2021 is het energielabel voor koelkasten en vriezers vernieuwd: het label varieert nu van A (donkergroen) naar G (donkerrood). Een koelkast met energielabel G verbruikt veel meer energie dan een koelkast met energielabel E. Let overigens niet alleen op het energielabel van de koelkast, maar ook op het stroomverbruik. Een kleinere koelkast met hetzelfde energielabel verbruikt vaak minder kWa, waardoor hij alsnog energiezuiniger is.

Lees meer over duurzaam koelen en vriezen