Recept
Ingrediënten: 400 ml tomatensaus, 2 aubergines, 1 ui, 1 teentje knoflook, handje verse basilicum, 1 bolletje mozzarella (in dunne plakjes), 75 gram geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie en een snufje peper en zout om op smaak te brengen.
Bereidingswijze: Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit ze even in de pan met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de tomatensaus toe en breng op smaak met een snufje peper en zout. Laat dit lekker 20 minuten pruttelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm. Verhit olijfolie in een koekenpan of grillpan en grill of bak de aubergines aan beide kanten bruin. Vet vervolgens een ovenschaal in met een beetje olijfolie en bedek de bodem van de ovenschaal met plakken gegrilde of gebakken aubergines. Doe er vervolgens een laag tomatensaus overheen. Strooi er mozzarella en Parmezaanse kaas er overheen en herhaal deze stappen totdat alles op is en eindig met de mozzarella en kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven en garneer het met verse basilicum. Een heerlijk gerecht dat ook goed is voor de calorieën. 😉 Buon Appetito!”