Waar ben je naar opzoek?

sluiten

Eten aan tafel, de belangrijkste momenten van de dag

Inspiratie

David Nannini is 48 jaar, geboren in Italië en is Productmanager voor Wegenwacht bij de ANWB. David is het resultaat van een geslaagde vakantieliefde en heeft tot zijn zesde in Italië gewoond. Momenteel woont hij in het oude centrum van Gouda, samen met zijn vrouw Jacqueline en hun 2 zoons, Lorenzo en Alessandro. Ze zijn gek op koken en lang tafelen met vrienden en familie, maar helaas gaat dat nu nog even niet. Toch genieten ze elke dag met het gezin aan de keukentafel.

Interview david_660x457

Ineens zie je wat er aangepakt moet worden

“We wonen in een heel oud huis uit 1870 en onze keuken zit als het ware in de woonkamer. Onze keuken is het centrum van ons gezin, hier begon altijd onze dag en sloten we het af, maar nu brengen we bijna de hele dag door in de keuken. Sinds corona werken we allemaal aan de keukentafel, dus zie je ineens veel duidelijker wat er allemaal aangepakt moet worden. Voor ons is het belangrijk dat we in de keuken van alle gemakken en geneugten zijn voorzien en als Italiaan is vooral het koffieapparaat heel belangrijk. Een goed begin van de dag start je natuurlijk met een lekkere kop koffie.

Gebruikmaken van diverse technieken

Naast een goed koffieapparaat is een grote kookplaat een must. We hebben een grote liefde voor koken en vinden goed werkende apparatuur dan ook echt belangrijk in onze keuken. Er is ontzettend veel te vinden op dit gebied, maar uiteraard moet het aansluiten bij onze kookwensen. Een goede stoomoven met grill-functie lijkt me voor groenten ideaal, net zoals een fijne inductiekookplaat, aangezien we steeds meer van het gas af zullen gaan en om het milieu minder te belasten. Het lijkt me een waardevolle toevoeging om gebruik te kunnen maken van diverse bereidingstechnieken. Met mijn Italiaanse roots is lekker eten en uren tafelen met vrienden en familie absoluut belangrijk. Dus je begrijpt dat een afwasmachine voor een hele grote vaat ook echt niet mag ontbreken in onze keuken. En natuurlijk een goede koelkast om de heerlijke wijntjes koud te zetten. We zijn ons dus op dit moment nog flink aan het oriënteren welke kleur keuken en apparaten we uiteindelijk willen gaan kopen. Maar die nieuwe keuken, die komt er zeker!

Tijd voor elkaar

Mijn Italiaanse opa vertelde altijd dat eten aan tafel de belangrijkste momenten van de dag zijn. Dit zijn de momenten dat je echt tijd en aandacht hebt voor elkaar. Dit geldt ook wanneer je met familie, vrienden, maar ook onbekenden aan tafel zit. Ik verlang echt weer naar die lange en mooi gedekte tafels om samen met veel mensen te genieten van heerlijk eten wat met liefde is klaargemaakt. Met een goed glas wijn uiteraard.

Een tip voor een heerlijk Italiaans ovengerecht wil ik jullie niet onthouden nu we het toch over eten en genieten hebben. Eentje die al bij veel van onze vrienden op tafel staat en waar ik al zin in heb, nu ik erover praat: de Italiaanse klassieker Melanzane alla parmigiana.

Interview_david_1200x592

Recept

Ingrediënten: 400 ml tomatensaus, 2 aubergines, 1 ui, 1 teentje knoflook, handje verse basilicum, 1 bolletje mozzarella (in dunne plakjes), 75 gram geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie en een snufje peper en zout om op smaak te brengen.

Bereidingswijze: Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit ze even in de pan met een scheutje olijfolie. Voeg vervolgens de tomatensaus toe en breng op smaak met een snufje peper en zout. Laat dit lekker 20 minuten pruttelen. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne plakken van ongeveer 0,5 cm. Verhit olijfolie in een koekenpan of grillpan en grill of bak de aubergines aan beide kanten bruin. Vet vervolgens een ovenschaal in met een beetje olijfolie en bedek de bodem van de ovenschaal met plakken gegrilde of gebakken aubergines. Doe er vervolgens een laag tomatensaus overheen. Strooi er mozzarella en Parmezaanse kaas er overheen en herhaal deze stappen totdat alles op is en eindig met de mozzarella en kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven en garneer het met verse basilicum. Een heerlijk gerecht dat ook goed is voor de calorieën. 😉 Buon Appetito!”

Pelgrim & cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Wij gebruiken cookies voor het bijhouden van statistieken, om jouw voorkeuren op te slaan, maar ook voor marketingdoeleinden (bijvoorbeeld het afstemmen van advertenties). Door op ‘Zelf instellen’ te klikken, kun je meer lezen over onze cookies en je voorkeuren aanpassen. Door op ‘Accepteren en doorgaan’ te klikken, ga je akkoord met het gebruik van alle cookies zoals omschreven in onze cookieverklaring.

Pelgrim en Cookies

Deze website maakt gebruik van verschillende soorten cookies. Sommige cookies worden geplaatst door diensten van derden die op onze pagina’s worden weergegeven. Zie ook onze cookieverklaring.