~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Goede apparatuur in de keuken is echt onmisbaar

Inspiratie

Kim van Mourik is 29 jaar, woont samen met haar vriend Jordy in Veenendaal, en werkt bij woonwinkel Eijerkamp als accessoire stylist. “Door mijn werk weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om de keuken onderdeel te laten zijn van je interieur en zelfs de apparatuur speelt hierin een rol.” Kim vertelt ons alles over haar keuken en de keuze voor Pelgrim apparatuur.

In een handomdraai iets lekkers op tafel

“We houden van lekker eten en een keuken met de juiste apparatuur is daarbij erg van belang om een heerlijke maaltijd op tafel te kunnen krijgen. Natuurlijk heb ik niet altijd zin om te koken, maar toch heb ik dan vaak met een handomdraai iets lekkers op tafel staan. Tijdens het koken neem ik er graag een goed glas wijn bij. Een keuken moet voor ons wel echt functioneel zijn, omdat we het gebruiken om onze maaltijden te bereiden en de vaat (zeker na een avond tafelen met vrienden) weer op te ruimen.

Wat voor ons onmisbaar is? Oei, lastige vraag: eigenlijk alle apparatuur. Wij werken allebei fulltime en dan is het bijvoorbeeld fijn als je thuis komt, dat de grote koelkast en vriezer vol liggen met alle benodigdheden om (snel) een heerlijke maaltijd op tafel te kunnen zetten.

Multifunctioneel is fijn!

We leven in een gasvrije woonwijk en daarom hebben we gekozen voor een inductiekookplaat. Het voordeel van koken op inductie is dat de temperatuur goed te regelen is, waardoor je ieder gerecht op de juiste temperatuur kunt klaarmaken. En tijdens het koken staat de afzuigkap natuurlijk aan, want gedurende het koken genieten van de kookgeuren is wat anders dan de visite later ontvangen, die nog kan raden wat je gemaakt hebt. We maken ook bijna dagelijks gebruik van onze oven met magnetronfunctie, zowel voor het bereiden van eten, het bakken van taarten als voor het opwarmen van een beker melk. We hebben niet zo’n grote keuken, dus een logische keuze voor twee functies in één apparaat.

Keuze voor Pelgrim

Heel grappig, van huis uit zijn we beiden opgegroeid in keukens met Pelgrim apparatuur. We kregen dan ook mee van onze ouders dat Pelgrim apparaten makkelijk in gebruik zijn en lang meegaan. Dit is voor ons de reden geweest om in ons eigen huis ook voor Pelgrim te kiezen. We hebben ons destijds nog wel laten informeren over alle mogelijkheden bij keukenvakzaak Eigenhuis Keukens.

Hun expertise en het grote aanbod van Pelgrim heeft daar wel aan bijgedragen. Maar ook werd duidelijk dat de uitstraling van de apparaten goed kon aansluiten bij de rest van ons interieur. Of we nu alles uit onze apparaten halen? Dat denk ik wel, want de bediening is heel makkelijk en er zitten duidelijke gebruikshandleidingen bij, zodat iemand die niet kan koken zelf met gemak een simpele maaltijd op tafel kan zetten. Mooi en functioneel, wat wil je nog meer in je keuken?

P_21_03_007_Ervaringsverhaal_V14

Kim’s baktip: Omaatjes aardbeientaart

Ik kan niet zonder het recept dat mijn oma altijd maakte; ‘Omaatjes aardbeientaart’. Helaas is zij overleden, maar ik moet nog altijd aan haar denken als ik deze taart aan het bakken ben.

Ingrediënten

1 pak Fijne Cakemix

150 gr margarine

4 middelgrote eieren

50 ml melk

650 gr aardbeien

1 l geklopte slagroom kant-en-klaar

Springvorm

Bereidingswijze

Bak de cake volgens de aanwijzingen op de verpakking, maar gebruik in plaats van een cakevorm een ingevette springvorm. Laat de cake afkoelen en verwijder de springvorm. Snij de cake horizontaal door in het midden zodat er twee gelijke delen ontstaan. Begin met het onderste deel en smeer deze in met een dikke laag slagroom. Leg vervolgens de partjes aardbeien hierop. Daarna leg je het tweede deel van de cake hier bovenop die je weer afsmeert met slagroom. Dan weer een laag partjes aardbeien om vervolgens nog met een paar hele aardbeien te garneren. En nu smullen maar!