~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Een feestmaand vol gezelligheid

Inspiratie

December is the most wonderful time of the year. Het aftellen naar de warme dagen rondom kerst en nieuwjaar is nu echt begonnen. We kunnen niet wachten om de tafel feestelijk te dekken om samen te genieten van heerlijke gerechten en onvergetelijke feestdagen. Pelgrim maakt het met deze tips extra gezellig.

Breng de kerstsfeer naar de keuken

Een gezellig versierd huis brengt je gelijk in de stemming. En daar hoort natuurlijk een prachtig versierde kerstboom bij. Zet de kerstboom eens in de buurt van de keuken en de eettafel in plaats van de woonkamer. Je brengt tijdens de feestdagen namelijk behoorlijk wat uurtjes door in de keuken en aan de keukentafel. Lekker borrelen met vrienden en familie en genieten van een heerlijk kerstdiner. Maar ook koekjes bakken (samen met de kinderen) is een goed idee! Bak kerstkoekjes in de vorm van een ster of kerstboom en prik, voor het afbakken in de oven, een gaatje in het deeg. Je kunt ze zo leuk in de kerstboom hangen. Of dip ze voor de helft in gesmolten chocolade, bestrooi ze met poedersuiker of bestrijk ze met witte glazuur (poedersuiker met paar druppels water) en leg ze op een mooie schaal op de keukentafel. Een gezellig muziekje aan en de toon is gezet!

Als de feestmaand net als vorig jaar door corona beperkingen kent, dan pas je de plannen er wat op aan. Lees het blog hoe je op afstand, rekening houdend met elkaar, toch samen kerst kunt vieren.

COS834ANT_IMG1B

Slim: de juiste keukenapparatuur

Heb je de voorkeur voor de jaarlijkse traditie met kalkoen uit de oven? Of kies je voor een goede gevulde quiche of ander ovengerecht? Wat je ook kookt of bakt, met de 3-in-1 oven van Pelgrim, weet je dat je gemakkelijk heerlijke gerechten kunt bereiden. Het is niet voor niets ‘product van het jaar 2021’. Alle bakfuncties zijn stap voor stap in te stellen en je kunt zelfs gerechten voorbereiden, zodat je het alleen nog maar even hoeft op te warmen. Ondertussen de borden even opwarmen en jullie kunnen aan tafel. Zo sta je niet lang in de keuken en kun je samen heerlijk tafelen. Mooi makkelijk van Pelgrim!

Tafeldektips voor een feestelijke sfeer

Een tafel om aan te stralen, dat vraagt om een mooie aankleding en veel kaarslicht. Dat is precies wat we met de feestdagen willen, dus haal alles uit de kast voor een warm welkom. Met deze tafeldektips wordt het een schitterende tijd.

  • Zoek je een mooi tafelkleed? Koop op de stoffenmarkt een groot stuk doorschijnend wit linnen. Het staat feestelijk en je kunt het perfect combineren met verschillende kleuren servies. Chique voor een prikkie en je kunt het tafelkleed het hele jaar door gebruiken.
  • Maak in het midden van de tafel en over de gehele lengte een groene loper met versierde kersttakken. Of bevestig een tafelklem op de tafel die je kunt versieren met groene takken, kerstballen en kerstversiering.
  • Gebruik ijzeren (koek)uitstekers om te vullen met een laagje kaarsvet en laat het opdrogen. Druk ze, als ze droog zijn, eruit en je hebt leuke kerstfiguurtjes om op tafel te leggen ter decoratie.
  • Versier lege jampotten met spuitsneeuw en zet ze op tafel met bessentakjes of groen erin voor een winterse touch.
  • Mix en match verschillende borden, glazen en schalen met elkaar, maar houd de kleuren wel in één lijn.
  • Mag het ietsje meer zijn? Kies dan voor gouden bestek. Dat is een keer iets anders en zelfs het hele jaar door leuk om te gebruiken.
  • Zet voor iedere gast een welkomstdrankje klaar met een rood besje erin en een groen vers munttakje.
Contentkits_december_600x6664

En vergeet vooral de kaarsen niet! Het mogen veel kaarsen zijn in verschillende kandelaars. Je kunt zelfs een kandelaar maken van opgestapelde kerstkoekjes met een gat erin.

We wensen je vast warme, smakelijke én gezellige feestdagen toe. Geniet samen van een heerlijke en onvergetelijke tijd!