~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Koken van de toekomst

Inspiratie

Inductie koken wordt steeds populairder en is het koken van de toekomst. Steeds meer bestaande en vrijwel alle nieuwe woningen gaan van het gas af en de gasprijs neemt de komende jaren flink toe. Elektriciteit wordt juist goedkoper. Kies je voor inductie, dan is dat fijn voor je portemonnee! Koken op inductie biedt bovendien veel voordelen en je kunt nú al kiezen uit een uitgebreid assortiment aan inductiekookplaten. Pelgrim geeft je graag wat tips als jij ook wilt kiezen voor inductie.

08_contentkit_juni20_blog_header_1250x450

Waarom inductie?

Koken op een inductie kookplaat is efficiënt en energiezuinig omdat alleen de pan verwarmd wordt. Maar er is meer:
  • De inductie kookplaat is veilig in gebruik. Hij wordt alleen warm als er een pan op staat en beschikt over een kinderslot, kookduurbegrenzing en een restwarmte aanduiding.
  • De kookplaat is na gebruik relatief snel afgekoeld, waardoor de plaat snel en gemakkelijk schoon te maken is.
  • Met een inductie kookplaat heb je binnen no-time een smaakvolle en warme maaltijd op tafel.
  • De inductie kookplaten van Pelgrim zijn in diverse soorten en maten verkrijgbaar, waardoor het design en de uitvoering altijd perfect past bij jouw keuken.
IK4084R_AT1-web

Uitgebreide mogelijkheden

Ben jij een echte thuiskok? Dan is een inductiekookplaat van Pelgrim aan te raden. Profiteer van de unieke A+ inductietechniek die zorgt voor snelheid, stabiliteit en efficiëntie. Zo kookt 2 liter water 3 minuten sneller dan op reguliere inductiezones, blijven je gerechten gedurende de kooktijd op constante temperatuur (zelfs als je ingrediënten toevoegt) en bespaar je tot wel 35% energie.
Dankzij FlexZones kun je een dubbel zo groot kookoppervlakte creëren. Koppel twee zones aan elkaar en ga aan de slag met grote pannen of platen voor een uitgebreide en grote maaltijd. Ook is het mogelijk om een grill-, bak- en/of teppanyakiplaat aan te schaffen, die je in combinatie met de kookzones laten genieten van de bereidingswijze en het eten zoals jij dat wenst.
De inductiekookplaten van Pelgrim zijn meer dan gemiddeld gebruiksvriendelijk en verkrijgbaar in diverse designs. Zo kun je kiezen uit een glanzende glaskookplaat of een unieke matzwarte uitvoering, zonder rand of juist met een sierlijst. Bovendien kun je kiezen uit draaiknoppen, slide- of tiptoetsbediening. Voor welke bediening kies jij?
OVS824RVS_AT5

Waar moet ik aan denken?

Ben je al enthousiast en overweeg je om op inductie te gaan koken? We hebben een handige checklist voor je gemaakt waar je nog even aan moet denken.
  1. Zorg voor een juiste elektrische aansluiting. Er zijn verschillende aansluitingen mogelijk. Informeer welke je nodig hebt voor de inductiekookplaat die jij kiest.
  2. De ingebouwde inductiekookplaat heeft ventilatie aan de voor- en onderzijde nodig. Zorg dat er minimaal 3 mm aan de voorzijde (via de kastdeur of lade) open ventilatie mogelijk is. Jouw keukenadviseur weet dit precies.
  3. Meet de nismaat op en zorg voor de juiste uitsparing in je werkblad.
  4. Omdat inductie gebruik maakt van een magnetisch veld, is niet iedere pan geschikt. Heeft de pan een icoontje op de bodem met drie lussen? Dan is de pan geschikt voor inductie!

Kom langs!

Koken op inductie is het koken van de toekomst. Het werkt snel, is energiezuinig, veilig en gemakkelijk schoon te houden. Een aanwinst voor je huidige óf toekomstige keuken! Bezoek één van onze dealers om het uitgebreide Pelgrim inductie aanbod te bekijken.