~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Maak het dagelijks leven in de keuken mooi makkelijk

Inspiratie

De keuken is het centrale punt van het huis waar elke dag veel tijd wordt doorgebracht. En om je keuken en apparatuur goed te kunnen benutten, heeft Pelgrim de volgende lifehacks geselecteerd om je apparatuur goed schoon te kunnen maken en andere tips om het dagelijks leven in de keuken zo makkelijk en aangenaam mogelijk te maken.

Snel eten opwarmen in de magnetron

Wil je snel je eten opwarmen in de magnetron, omdat je een afspraak hebt of door moet naar de sportclub? Maak dan een kuiltje in het eten in het midden van je bord. Dit zorgt ervoor dat de magnetron de warmte beter en sneller kan verspreiden en je eten tot 2x sneller warm wordt.

Aangekoekte etensresten in de magnetron

Heb je last van aangekoekte etensresten in je magnetron? Vul een bakje met water en citroensap of een flinke scheut schoonmaakazijn. Laat dit een paar minuten verwarmen in de magnetron en je kunt het aangekoekte vuil eenvoudig verwijderen met een vochtige doek.

P_21_03_007_Keukenhacks_V12

Water koken zonder overkoken

Je kent het vast wel, ben je water of soep aan het koken, kookt het vervolgens over op je schone inductiekookplaat. Dit kun je gemakkelijk voorkomen door een houten spatel overdwars op de pan te leggen. Zo blijft je inductiekookplaat droog en schoon.

Boter te hard uit de koelkast

Is de (room)boter te hard geworden in de koelkast? Gebruik een rasp om boter op je brood te krijgen. Door de beweging komt er warmte vrij, waardoor de boter makkelijker smeerbaar is. Heb je geen rasp bij de hand, pak dan een glas en spoel deze onder de warme kraan af. Zet het glas over de boter heen en het is binnen no-time perfect smeerbaar.

P_21_03_007_Keukenhacks_V13

Fruit bewaren in de vriezer

Heb je nog veel fruit op de schaal liggen wat je langer wilt bewaren? Snijd het eerst even in stukjes, verpak het in blisterzakjes en leg het in de vriezer. Zeker in de zomer is het heerlijk om koud fruit bij de hand te hebben voor een smoothie of fruitbowl.

Snelle bereiding in de oven

Wil je groenten of friet in de oven bereiden? Haal de bakplaat niet uit de oven, maar leg deze tijdens het voorverwarmen al in de oven. Dan is de bodem al goed heet en hoef je groenten en friet niet om te draaien tijdens de bereiding.

Grote borden en wijnglazen in vaatwasser

Zit je ook regelmatig te stuntelen om grote borden en wijnglazen in de vaatwasser kwijt te kunnen? Dit kan gemakkelijk door de bovenste lade in je vaatwasser te verstellen. Bij de meeste vaatwassers kan je de zijkant eenvoudig naar beneden of naar boven plaatsen. Zo past het zonder gestuntel in je vaatwasser.

Warme borden voor het opdienen

Heb je geen warmhoudlade in je keuken, maar wil je toch je gerechten warm opdienen voor je gasten? Doe de borden even op een lage stand in je oven, dan worden de borden heerlijk warm.

Vieze roosters schoonmaken van de afzuigkap

Ben je ook altijd aan het worstelen met de vieze vette roosters van de afzuigkap? Laat je gootsteen of een wasbak vollopen met warm water en doe er een flinke hoeveelheid baking soda bij. Leg de roosters erin en het vet en vuil is binnen no-time van de roosters geweekt. Even goed afspoelen, laten drogen en klaar!

P_21_03_007_Keukenhacks_V14

Koffieprut als wondermiddel

Gooi koffieprut uit je koffieapparaat niet weg! Je kunt het gebruiken tegen slakken in je verse groene kruidentuintje. Maar ook je handen mee wassen na het snijden van uien, verbrande pannen schoonmaken en zelfs geurtjes absorberen in de koelkast of vriezer. Doe de koffieprut in een schone sok en leg deze in de koelkast of vriezer. Wel eerst even de koffieprut laten drogen voordat je het gebruikt.

Heb jij nog gouden lifehacks die we zijn vergeten, laat het ons weten!