~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Nieuwe koelkast of vriezer? Kies het juiste deurscharnier

Nieuws

Overweeg je een inbouwkoelkast of -vriezer te kopen of is je huidige apparaat aan vervanging toe? Zeker met de zomer in aantocht is een koelkast die lekker koud wordt en een goede vriezer een must. Misschien let je er niet direct op, maar er zijn koelkasten en vriezers verkrijgbaar met twee soorten deurscharniersystemen. Het deur-op-deur-systeem en het sleepdeursysteem. We leggen je het verschil uit, zodat je makkelijk een keuze kunt maken.

P_21_03_007_Contentkit_Koelen_660x457_1

Sleepdeursysteem

Een sleepdeursysteem is het meest gekozen systeem voor de inbouwkoelkast en -vriezer. Het belangrijkste kenmerk is dat zowel het apparaat zelf áls het deurpaneel een paar eigen scharnieren heeft. Het deurpaneel zit hierdoor niet direct vast aan de deur van het apparaat en gaat open en dicht via een deurgeleider. Bij het openen en sluiten glijden de deuren over elkaar. Het gewicht van de meubeldeur wordt gedragen door je keuken. 

  • Makkelijk te monteren
  • Goedkoper dan deur-op-deursysteem
P_21_03_007_Contentkit_Koelen_660x457_2

Deur-op-deur systeem

Het deur-op-deur systeem heeft één scharnier waarbij het apparaat direct verbonden is met het deurpaneel. Het houten paneel van je keuken wordt bij plaatsing direct op de koelkast- of vriezerdeur gemonteerd. Het gewicht van de meubeldeur wordt bij een deur-op-deur systeem gedragen door de koelkast- of vriezerdeur en is daarmee de stevigste keuze. 

  • Zelfsluitend vanaf 20°
  • Ruime deuropening: tot 115°
  • Kan meer gewicht dragen 
  • Makkelijk bij vervanging

Welk systeem moet je kiezen?

Bij vervanging van een apparaat is de belangrijkste vraag is: welk scharniersysteem heeft je koelkast- en/of vriezerdeur nu?


A) Nu heb ik een deur-op-deur systeem

Dan kun je het beste kiezen voor hetzelfde systeem. Het is niet mogelijk om over te stappen naar een sleepdeursysteem.

B) Nu heb ik een sleepdeursysteem

Dan kun je ook kiezen voor hetzelfde systeem, dit is de makkelijkste optie. Maar ombouwen naar een deur-op-deursysteem is in dit geval ook mogelijk. Je hoeft alleen de scharnieren en geleiders van je meubelpaneel af te halen. 

Wanneer je inbouwkoelkast of vriezer gesloten is zie je aan de buitenkant van de keuken geen verschil tussen beide montagesystemen.

Koop je voor het eerst een inbouwapparaat of schaf je een nieuwe keuken aan?

Dan hangt je keuze uiteraard af van de indeling van je keukenmeubel, de maatvoering, het type apparaat en je eigen wensen. We helpen je graag bij het kiezen van het juiste systeem voor jouw inbouwkoelkast en/of -vriezer