~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Open lente-lasagna met asperges, doperwten en dille

Inspiratie Nieuws

Een kunstwerk op een bord: zo groen en zo vers! Isabel Boerdam van De Hippe Vegetariër was op slag verliefd op dit recept: ‘die moet je maken!’ Het roomsausje bij deze pure lasagne is de kers op de taart. Je kan natuurlijk ook experimenteren met een Griekse yoghurt of kwarkvariant.

IMG_3728-1080×675

Wat heb je nodig?

Voor de lasagne: 

6 lasagnavellen (3 per persoon)
8 witte asperges (4 per persoon)
1 doosje verse doperwten


Voor de saus
:

1 klein bakje crème fraiche (light)
1 citroen, het sap
3 takjes verse dille
glas kookvocht van de asperges
zout en peper

Voor de garnering:

Handje alfalfa of andere kiemen
Handje pijnboompitten, geroosterd

Bereiding:

Schil de asperges, snij de onderkant eraf, snij door de helft en kook of stoom in enkele minuten gaar. Bewaar een glas van het kookvocht! Blancheer intussen de erwtjes kort in kokend water en koel direct af. Verwarm de crème fraiche in een steelpannetje, voeg citroensap, dille, zout en peper toe naar smaak. Voeg een beetje van het kookvocht toe en laat op laag vuur zachtjes inkoken tot je een mooie saus hebt. Kook de lasagnevellen in 3 minuten gaar in kokend water met zout en een flinke scheut olijfolie. Haal ze er voorzichtig uit en laat uitlekken op een theedoek.

Leg op ieder bord een lasagnevel, besmeer met een beetje saus, verdeel 1/3 van de asperges, doperwtjes en alfalfa erover, bedek met nog een lasagnevel, besmeer opnieuw met de saus, leg nog 1/3 van de groenten erop, bedek met het laatste lasagne vel, verdeel de rest van de groenten en de saus erover en garneer met pijnboompitten. Je bent klaar om te serveren!

Deze en nog meer lekkere vega(stoom)gerechten vind je op www.dehippevegetarier.nl