Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset!
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Een vieze oven schoonmaken: zo doe je dat!

Inspiratie

De oven schoonmaken is een ingewikkeld klusje: vlekken in de oven zijn vaak ingebrand en daardoor lastig te verwijderen. Bovendien ontstaan deze vlekken erg snel als je bijvoorbeeld broodjes of een heerlijke pizza opwarmt in je oven. Gelukkig kun je met behulp van eenvoudige huishoudmiddelen je oven schoonmaken. Wist je dat je het reinigen van de oven eenvoudiger kunt maken door citroen, baking soda, vaatwastabletten of azijn te gebruiken? En dat er ovens bestaan met een reinigingsfunctie die het meeste werk voor jou doet? Pelgrim vertelt er alles over in dit blog.

Pyrolyse_edit

Oven schoonmaken met citroen

Een handig middeltje om je oven vetvrij te maken is een citroen. De gele citrusvrucht is namelijk voor meer goed dan enkel de vitamines en de frisse smaak! Hoe? Heel simpel! Door de citroen in partjes te snijden en in een ovenbestendige schaal tien minuten op 200 graden in de voorverwarmde oven te plaatsen. Door de hitte verdampt het citroensap. Wacht vervolgens tien minuten en met een vochtige doek verwijder je heel eenvoudig de viezigheid uit je oven.

Oven schoonmaken met baking soda

Baking soda is goud waard als het op huishoudelijke klusjes aankomt. Ook voor het schoonmaken van je oven is het uitstekend te gebruiken. We vertellen je graag hoe je dit aanpakt. Doe een beetje baking soda op een vochtige doek en ga vervolgens zorgvuldig met deze doek door de hele oven. Laat de baking soda even intrekken. Pak hierna een schone, vochtige doek en poets het losgeweekte vuil weg. Blijven er toch nog wat hardnekkige vetvlekken achter? Laat de baking soda dan een nacht inwerken. De volgende ochtend kun je zelfs deze vetresten eenvoudig wegpoetsen!

Oven schoonmaken met vaatwastablet

Ga je liever voor een gemakkelijke oplossing zonder al te veel te moeten boenen? Pak dan een vaatwastablet uit het keukenkastje! Leg deze vervolgens in een ovenbestendig bakje met water en verwarm de oven voor op 200 graden. Als de oven warm is laat je het bakje water met de vaatwastablet tien minuten in de oven staan en vervolgens kun je met een vochtige doek heel makkelijk de oven schoonvegen.

Oven schoonmaken met azijn

Tot slot kun je ook azijn gebruiken om de oven schoon te maken. Ook hier verwarm je de oven voor op 200 graden. Als het zover is, plaats je een (ovenbestendige) bak heet water met een scheut azijn in het midden van de oven. Laat dit goedje een nacht staan met de ovendeur dicht. De volgende ochtend veeg je met een vochtige doek of een stuk keukenrol de viezigheid met het grootste gemak weg.

Oven met reinigingsfunctie

Wil je nu helemaal de makkelijkste optie kiezen, koop dan één van onze ovens met reinigingsfunctie. Het is wel goed om te weten dat niet alle ovens uit ons assortiment deze luxe bieden. Ovens met de Aqua Clean functie of de pyrolyse-functie maken zichzelf schoon.

Stoomschoon

Zelfreinigende oven met Aqua Clean

Bij zelfreinigende ovens met de Aqua Clean functie, ook wel hydrolyse of stoomschoonprogramma genoemd, wordt het water via de magnetron verwarmd. Hierdoor ontstaat er in de oven een hoge luchtvochtigheid, waardoor alle aangekoekte resten worden losgeweekt. De oven schoonmaken is nu een fluitje van een cent met ingebouwde reinigingsfunctie.

Bekijk ovens met stoomschoonprogramma     Bekijk ovens met magnetron en stoomschoonprogramma

Pyrolyse_6006x666

Zelfreinigende oven met pyrolyse

Zelfreinigende ovens met pyrolyse-functie verhitten het aangekoekte vuil tot een zeer hoge temperatuur. Zo wordt vuil uiteindelijk as. Na afloop van het pyrolyse-programma kun je de binnenkant van de oven eenvoudig schoonmaken met een vochtige doek. De as die overblijft, hoef je niet per se weg te gooien. Dit is namelijk een goede bodemverbeteraar voor de tuin 😉

Bekijk ovens met pyrolyse

Met deze tips kun je heel eenvoudig zelf je oven weer laten blinken als nooit tevoren! Toch zien we vaak dat het schoonmaken van de ovenroosters nog wat lastiger is. Om van deze roosters het vuil te verwijderen kun je gebruikmaken van sponsjes, schuursponsjes of staalborstels. Zo ziet jouw oven er straks weer uit om door een ringetje te halen!

Ovens met pyrolyse

2 opgeslagen favorieten
Alle favorieten verwijderen

Oven met pyrolyse, nis 60 cm

Type: OVP826RVS
  • TFT display
  • Binnenruimte 71 liter
  • Temperatuurbereik 30 – 300 ºC
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen

Oven met pyrolyse, nis 60 cm

Type: OVP836MAT
  • TFT display
  • Binnenruimte 71 liter
  • Temperatuurbereik 30 – 300 ºC
Vergelijken
Bekijken
Deze favoriet verwijderen
Verwijderen