~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Keukenmerk Pelgrim stopt na 70 jaar met de productie van gaskookplaten en -fornuizen

Nieuws

Het Nederlandse keukenmerk Pelgrim is de eerste speler in de branche die aankondigt volledig te stoppen met de productie en verkoop van gaskookplaten en -fornuizen. Het bedrijf, dat sinds 1952 gasfornuizen op de markt bracht, richt zich met het oog op de energietransitie volledig op elektrische kookplaten.

e 052

Nederlandse merk is eerste in de branche die gasvrij aanbod aankondigt

Het bedrijf richt haar pijlen volledig op elektrische kookplaten, en dan met name de populaire inductiekookplaten uit eigen fabriek. Het gemak, de veiligheid en duurzaamheid zijn de belangrijkste redenen waarom ruim  95% van de mensen bij de aanschaf van een nieuwe kookplaat voor inductie kiest.

De laatste Pelgrim gastoestellen die nog op voorraad zijn bij keukenspeciaalzaken mogen nog worden verkocht. Consumenten met een gastoestel kunnen nog wel bij Pelgrim terecht voor vragen. Op de website van Pelgrim staan ter informatie alleen nog de laatste modellen die mogelijk nog in de winkel te koop zijn.

Het Oer-Hollandse merk Pelgrim werd in 1920 opgericht met de opening van de N.V..emailleerfabriek Neerlandia door de heren J.M.G. Oorsprong en B.J. Pelgrim. Na de vondst van aardgas werden in 1951 de eerste huizen in Nederland op aardgas aangesloten. Een jaar daarna startte Pelgrim met de productie van haar gasfornuizen en later ook gaskachels. In 2022 rolde het laatste Pelgrim gaskookplaat van de band.

Bekijk Pelgrims inductiekookplaten