~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Steeds meer aandacht voor keukendesign

Inspiratie

De oktobermaand is traditioneel de woonmaand van het jaar. Er wordt in de bladen en op woonbeurzen vooruitgeblikt op 2021. Wat is niet meer weg te denken in je huis en interieur en wat zijn de trends? We geven je graag een kijkje in de keuken. Een plek, die allang niet meer de praktische ruimte is waar je alleen je maaltijden bereid en gebruikt. De keuken is steeds meer het centrale hart van het huis, waar we samenkomen en samen leven. En dus besteed je ook aandacht aan het keukendesign, als blikvanger in je interieur.

Lees verder

Pelgrim blog keukendesign

Designtrends 2021

Design, innovatieve techniek en duurzaamheid zijn belangrijke thema’s komend jaar en basisvoorwaarden voor uitstraling en gebruiksgemak. Matzwart is niet meer weg te denken in de huidige keukentrends en ook in 2021 nog altijd een hit. Het straalt luxe en comfort uit en is zowel in een traditionele keuken als een in een strakke moderne keuken toe te passen. De trend die we in 2021 ook gaan zien is het gebruik van echte eyecatchers in de keuken. Denk aan een aanrechtblad van marmer of een diagonale zwarte wandafzuigkap die de aandacht trekt. En wat dacht je van gouden of koperen kranen gecombineerd met een zwarte spoelbak? We zien wederom veel natuurlijke materialen en kleuren terug, geïnspireerd door de natuur. Denk aan beton, hout, bamboe en zeegras.

Pelgrim blog keukendesign duurzaam

Duurzaam in gebruik

Niet alleen de materialen zijn geïnspireerd door de natuur, de rode draad bij de keuze van apparatuur is ook duurzaamheid. Er is veel aandacht voor energiezuinigheid, gebruiksgemak en schoonmaakgemak. Zo heeft koken op inductie de voorkeur boven koken op gas. Energiezuinige apparaten zorgen niet alleen voor lagere energielasten en mindere milieubelasting, maar óók voor minder geluid. De apparaten van Pelgrim zijn mooi qua design, energievriendelijk en bovendien gemakkelijk schoon te maken en te houden. Hierdoor heb je langer plezier van je apparatuur. De Pelgrim Mooi Samen lijn blinkt ook nog eens uit als fraai design. Naast vlekvrij RVS is vrijwel de gehele lijn verkrijgbaar in karakteristiek matzwart.

Pelgrim blog keukendesign slimme apparatuur

Slimme apparatuur

Naast duurzaam, worden apparaten ook steeds slimmer door innovatieve bedieningsmogelijkheden en functies. Denk bijvoorbeeld aan voorgeprogrammeerde recepten, een 3 in 1 oven die kan stomen, bakken en opwarmen, een geïntegreerd afzuigsysteem in je inductiekookplaat of een koelkast met AdaptCool; een koelkast die jouw gebruiksritme herkent en zijn temperatuur hierop inregelt.

Goede ventilatie en gezonde lucht

Wist je dat ongezonde lucht in huis verschillende klachten kan veroorzaken, zoals hoofdpijn, slaapproblemen, vermoeidheid, allergische reacties en longklachten? Onze huizen zijn tegenwoordig steeds beter geïsoleerd, dus wordt afzuiging een belangrijk aandachtspunt in de keuken! Zeker omdat fijnstoffen, die vrijkomen bij het koken van vlees en groenten, uren door het huis dwarrelen wanneer er onvoldoende ventilatie beschikbaar is. Besteed aandacht aan het maken van de goede keuzes en vraag naar de afzuigsystemen en -kappen van Pelgrim, die niet alleen het vet filteren, maar ook fijnstoffen en de keuken opfrissen. Ze werken samen met TNO voor innovatieve productoplossingen en zijn partner van het Longfonds.

Pelgrim keukendesign blog

Finishing touch

Na de keuze voor het design van je keuken en de apparaten, geef je met accenten, accessoires en kleur extra sfeer en een persoonlijke touch aan je keuken. Lees ook de blog van interieurstyliste Marije Develing voor meer inspiratie.