Twee voor de prijs van één: dat is dit recept met kabeljauw en peultjes. Je zet één keer je stoomoven aan het werk en hebt groente én vis. Zo simpel kan het zijn!
Dit heb je nodig voor twee personen:
- 2 kabeljauwfilets
- 250 gram peultjes
- 60 gram tomatenboter (zongedroogde tomaten in olie, grove mosterd, paprikapoeder en verse basilicum)
- Peper en zout naar smaak
Zo maak je kabeljauw uit de stoomoven:
- Haal een half uur voordat je begint de vis uit de koelkast, zodat het op kamertemperatuur kan komen.
- Begin met het maken van de tomatenboter. Hiervoor meng je 50 gram zongedroogde tomaten in olie, een eetlepel grove mosterd, een theelepel paprikapoeder en verse basilicum naar smaak. Is de boter niet smeerbaar? Voeg dan wat extra olie van de zongedroogde tomaten toe.
- Verdeel de peultjes over een stoomschaal zonder gaatjes.
- Leg hier de kabeljauwfilets op en verdeel de tomatenboter erover. Voeg peper en zout toe.
- Stoom het gerecht 25 minuten op 80 graden. Twijfel je over de stoomtijd of -temperatuur? Bekijk dan de stoomtabel.
Serveer de kabeljauw met peultjes direct uit de oven. Eventuele overgebleven tomatenboter kun je er los bij serveren aan tafel, zodat iedereen dit naar smaak toe kan voegen.