~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Thuiswerken voorlopig nog de norm

Inspiratie Nieuws

Stefan Lezwijn (43) komt uit Apeldoorn en werkt bij een ingenieursbureau als hoofd van een adviesgroep op het gebied van installaties voor infrastructuur. Hij is getrouwd en heeft twee kinderen; een dochter van 10 en een zoon 14 jaar. Thuiswerken is helaas voorlopig nog de norm en Stefan werkt dus ook regelmatig aan de bar in de keuken. “Het is het middelpunt van het huis waar onze dag begint.”

Interview_688x275

Taken verdelen in het gezinsleven

“Ik werkte altijd al één dag in de week thuis. Dat is duurzaam en het scheelt reistijd. Onze kantoren zijn nu niet gesloten, maar het beleid is zoveel als mogelijk thuis te werken. Dus werk ik sinds maart vorig jaar bijna fulltime thuis. Daardoor ben ik ook in staat om samen met mijn partner de zorg te delen voor de kinderen, want zij heeft ook een drukke, verantwoordelijke baan. Zeker met het thuisonderwijs is het fijn om bij te kunnen springen.

Het persoonlijke contact met collega’s en klanten is anders als je niet fysiek bij elkaar bent en ik zit het grootste deel van de dag in online gesprekken en vergaderingen. Dat geeft minder afwisseling in het werk, een meer monotone dagindeling en veel werken achter een scherm.”

Keuken als centrale middelpunt

“Daarom is een goede thuiswerkplek echt een must in deze tijd. Ik zit ook vaak op mijn thuiswerkplek boven, want ik heb daar een extra scherm, een goed bureau en een stoel voor een goede houding en concentratie. Maar voor de afwisseling en voor het begeleiden van de kinderen met het thuisonderwijs is de bar in de keuken een hele fijne en geschikte plek om te werken én te leren. We hebben een lekker groot blad, waar we met zijn allen aan kunnen zitten. Maar ook voor een goede kop koffie met een krantje in de pauze zit ik er graag. Bovendien koken we vaak uitgebreid en borrelen we er regelmatig met vrienden. Want de keuken is echt wel het centrale middelpunt van het huis waar wordt geleefd, gewerkt en waar we de nodige ontspanning uithalen.”

Regelmatige verse koffie

“Niet alleen een goed werkplek is een must. Voor mij is goede koffie ook van belang voor een fijne werkdag. Ik loop regelmatig naar het koffiezetapparaat in de keuken voor een kop verse koffie. Ook de oven wordt nu vaker gebruikt om lekkere warme (stok)broodjes te maken voor het ontbijt, bakken we een eitje op het fornuis als lunch en eten we na een lange werkdag gezellig de maaltijd met elkaar.”

Tips van Stefan

“Ik merk wel, door het vele online werken, dat ik veel meer zit dan voorheen. Dat heeft me wel bewust gemaakt van het feit dat ik meer beweging nodig heb. Zitten is het nieuwe roken, dus combineer ik werken met de nodige afwisseling tussendoor. Zoals een rondje hardlopen of een wandeling voordat de dag begint of om de dag mee af te sluiten. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar het is ook goed voor de productiviteit en ontspanning. Dat zijn ook mijn tips aan alle thuiswerkers: een fijne werkplek, een vaste structuur, routine voor het hele gezin én afwisseling en beweging dus!”