Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset!
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Van inspiratie, naar ontwikkeling en introductie

Inspiratie Nieuws

Pelgrim Productmanager Evelyn aan het woord

Evelyn (36) woont in Nieuwegein samen met haar partner en kinderen (4 en 1 jaar). Ze werkt inmiddels alweer 6 jaar als Productmanager bij Pelgrim, maar werkte daarvoor al voor het merk ETNA. Evelyn neemt ons mee in het proces tot de realisatie van Pelgrim keukenapparatuur, van ontwikkeling naar marktintroductie.

Van inspiratie, naar ontwikkeling en introductie

“Als Productmanager ben ik verantwoordelijk voor alle producten binnen het complete assortiment van Pelgrim, in de breedste zin. Van ontwikkeling en wijziging van een nieuw of bestaand apparaat tot aan het leveringsproces. Het is heel gevarieerd en bijzonder om bij alle stappen aanwezig te zijn. Die veelzijdigheid maakt mijn baan boeiend en afwisselend.”

Luisteren en onderzoeken 

“De markt voor keukenapparatuur is volop in ontwikkeling, dit zie je ook terug in de technologie en trends. Daar halen we dan ook veel inspiratie vandaan. We luisteren goed naar feedback vanuit de markt, van dealers en klanten. Daarnaast doen we zelf veel onderzoek en maken ook gebruik van bestaande onderzoeken, waaruit we waardevolle informatie verkrijgen over waar precies behoefte naar is en waar vernieuwingen nodig zijn. We kijken ook naar trends in andere segmenten om vast te stellen hoe het design eruit moet zien bij onze zichtproducten. Deze producten, zoals de kookplaat, het afzuigsysteem en magnetron/oven zijn namelijk de sfeermakers in je keuken.”

Gebruiksgemak en materiaalkeuze

“Bij Pelgrim leggen we de focus vooral op het gebruiksgemak. De apparaten moeten zo makkelijk mogelijk te gebruiken, te bedienen en schoon te maken zijn. Alle functies dienen dat doel, want duidelijke bediening op de apparaten is voor Pelgrim zeer belangrijk. In feite moet je de apparaten kunnen gebruiken op een intuïtieve manier zonder handleiding te hoeven lezen. Mooi makkelijk dus. Dit geldt voor de technische kant van de apparaten, maar ook voor het design. We kijken bijvoorbeeld met dat oog ook naar het materiaalgebruik. Hoe snel zie je vlekken op het materiaal, welk materiaal is vlekvrij en gemakkelijk schoon te maken?

Samenwerken met alle vakgebieden

“Zodra we vaststellen dat er een goede kans is om ons assortiment uit te breiden of aan te scherpen, dan gaan we met verschillende vakgebieden binnen Pelgrim aan de slag. En het leuke is dat ik mee mag kijken en verantwoordelijk ben voor alle vervolgstappen. We bespreken productspecificaties, designaanpassingen en ga zo maar door. Als we alle informatie hebben verzameld, wordt er – meestal met de hand – een sample gemaakt. Het sample product gaan we vervolgens testen. Als dat, in combinatie met alle informatie, aan onze verwachting voldoet, dan gaan we de productie opstarten. Ik zorg dat alle informatie met de marketing afdeling en sales wordt gedeeld, en voor de productfotografie en de uitingen waarmee we het product kunnen introduceren.”

Mooi Samen lijn

“Nederlands design is verfijnder dan design in de rest van Europa. Dat zie je terug in alle producten van Pelgrim. Het draait bij ons om meer eenheid in de keuken, zodat je een rustige uitstraling kunt creëren. De Mooi Samen lijn past daar perfect bij en is eindeloos te combineren. Het zit hem voornamelijk in de details die deze lijn zo uniek maken. Van handgrepen, bedieningsknoppen tot aan de afwerkingslijsten op een inductiekookplaat. Dat maakt de Mooi Samen lijn van Pelgrim echt uniek.”

Introductie Antraciet

“We hebben aan de Mooi Samen lijn recent de nieuwe kleur antraciet toegevoegd, bovenop de bestaande kleuren matzwart en RVS. Antraciet is een veel voorkomende kleur, die steeds vaker gebruikt wordt in de woningbouw, bijvoorbeeld in kozijnen en deuren. Het is een stijlvolle basiskleur in je interieur en inmiddels breed toegepast, omdat je het zo goed kunt combineren met verschillende kleuren en stijlen keukens. We zijn hiermee uniek in de markt, dat vind ik wel een kroon op het werk.”


Perfect te combineren

“Wat we meer gaan zien in 2021 zijn apparaten die steeds meer opgaan in de keuken. Ze hoeven niet zo nodig op te vallen, maar moeten wel perfect combineren met de rest van het huis/interieur. De Mooi Samen lijn sluit daar naadloos op aan. Het Hood in Hob afzuigsysteem is nog zo’n mooi voorbeeld. Dit geïntegreerde afzuigsysteem in de inductiekookplaat zorgt voor een mooie toevoeging in je keuken, omdat je geen koof of eilandkap meer nodig hebt en dus vrij uitzicht hebt over je werkblad en de rest van je interieur. Ook daar ben ik trots op”.

Meer weten over de Mooi Samen lijn en de nieuwe kleur Antraciet? Ga naar pelgrim.nl/mooi-samen