~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

We geven ook thuis als je vragen hebt

Nieuws

Je hebt alles geregeld voor je nieuwe keuken, je verdiept in alle opties en bewuste keuzes gemaakt voor het aanschaffen van apparaten die je nodig hebt. En dan komt de dag dat alles geïnstalleerd is en staat te stralen in je keukeninterieur: je kunt eindelijk aan de slag!

Lees verder

Rekenen op service en garanties

Ervaar je het gebruiksgemak? Haal je alles uit je apparaat? Of werkt er onverhoopt iets niet zoals verwacht? We geven natuurlijk ook thuis als je ná de aanschaf vragen hebt. Dan kun je vertrouwen op de service en garanties van je dealer én op die van Pelgrim.

BLOG november2

Veelgestelde vragen

We hebben vast een aantal veelgestelde vragen van gebruikers voor je op een rijtje gezet. Het is altijd goed om te weten wat je zelf kunt doen aan schoonmaak en onderhoud van je apparatuur, zodat het optimaal in conditie blijft. Is er toch iets mis? Lees ook ons bericht over garanties.

1. Een oven met fasebakfunctie, hoe werkt dat ook alweer?
Ben je gek op koken en gebruik je graag verschillende bereidingstechnieken? In de ovens van Pelgrim kun je alle bak- en stoomfuncties stap voor stap instellen. Je bakt gerechten letterlijk in verschillende fases. Elke fase voegt een extra stap toe in het bakproces. Zo kun je bijvoorbeeld eerst vlees grillen aan de bovenkant, het vervolgens verder verwarmen met de heteluchtfunctie en het nagaren met stoom. Met fasebakken bak je in de oven zoals jij dat wenst.

2. Mijn pannen brommen op de inductiekookplaat, hoe komt dat?
Heb je een inductiekookplaat aangeschaft en hoor je bij het koken een vreemd geluid? Inductiestromen veroorzaken trillingen in de panbodem. Dit kan een brommend of hoog zoemend geluid of een hoge pieptoon geven. Dit is de normale werking van de kookplaat en is geen probleem. Het geluid verdwijnt als je de pan van de kookzone haalt. Maar het kan ook aan de pannen liggen die je gebruikt. Probeer andere pannen van bijvoorbeeld gietijzer of aluminium die geschikt zijn voor inductie en let op het icoontje met 3 lussen. Aluminium pannen maken minder geluid en zijn lager in prijs en gietijzeren pannen zorgen voor een gelijkmatige verdeling van warmte en maken bijna tot geen geluid, maar zijn wel iets duurder in aanschaf. Lees in dit artikel meer over de werking van je inductiekookplaat.

3. Hoe komt het dat bij ontdooien van vlees, de buitenkant al bruin kleurt en de binnen-kant nog bevroren is?
Wanneer we producten in de magnetron ontdooien of opwarmen, gebeurt dat onder invloed van elektromagnetische microgolfstraling. Deze straling zorgt ervoor dat watermoleculen in het gerecht gaan bewegen en daardoor ontstaat warmte. Maar soms kan het zijn dat de binnenkant van een product nog niet ontdooid of opgewarmd is, terwijl de buitenkant dit al wel is. Meestal is dit het geval bij een magnetron met een draaiplateau, die op volle kracht draait. Hierdoor ontstaat er geen gelijkmatige verwarming, maar wordt het gerecht met tus-senpozen van straling opgewarmd. Er zijn ook magnetrons met invertertechniek. Dit wordt steeds meer toegepast en zorgt voor een constante verwarming. Door het lagere vermogen, zonder onderbrekingen van straling, wordt eten gelijkmatig opgewarmd tot het van binnen én buiten ontdooid of warm is. Deze magnetrons hebben dus géén draaiplateau.

4. De filters van de afzuigkap zijn vuil en vet, hoe maak ik deze schoon?
Knippert het lampje op de afzuigkap constant? Maak dan alleen het vetfilter schoon. Kijk in de beschrijving van de afzuigkap of de filters in de vaatwasser mogen of maak anders een sopje waarmee je de filters schoonmaakt. Maak een afwasbaar vetfilter maximaal 20 keer schoon en vervang deze daarna.

TIP: Reset de afzuigkap volgens de Pelgrim handleiding als de filters gereinigd zijn. Knippert het lampje van de koolstoffilters? Deze kun je niet schoonmaken maar vervang je meestal na gebruik van ongeveer 120 uur, dit is ongeveer tussen de 3 en de 6 maanden.

5. Vaat uit de vaatwasser is niet schoon, hoe kan dat?
Als je vaat niet schoon uit het apparaat komt, check dan de filters. Een afwasmachine heeft 3 filters: een vlakzeef, een grofzeef en een fijnzeef die regelmatig gereinigd moeten worden. Controleer de filters bij elke wasbeurt op vervuiling en maak ze 1x per maand grondig schoon bij normaal gebruik. Lees de gebruikershandleiding van je apparaat of ga naar support.pelgrim.nl en klik op gebruik en onderhoud. Daar vind je per productgroep ook andere Pelgrim tips!

6. Er ligt water in mijn koelkast, en nu?
Het is normaal dat er vocht aanwezig is in de koelkast, vooral op de achterwand. Zodra je de deur opent, komt er warmere en vochtige lucht in de koelkast. Door het afkoelen van deze lucht komt vocht vrij dat condenseert. Tijdens het koelen bevriest dat vocht. Zodra de koelkast op temperatuur is, ontdooid het vocht weer en zakt naar beneden. Het loopt weg door de afvoer. Zorg ervoor dat koelkastdeur goed gesloten is, controleer of de inhoud van de koelkast de deursluiting niet belemmert en houd ook de rubbers van de koelkast goed in de gaten of deze goed sluiten. Zorg dat er niets tegen de achterwand van de koelkast staat, waardoor vocht op andere plekken terecht kan komen. Houd de afvoer in de koelkast in de gaten dat deze niet verstopt raakt door vuil of dat er producten op liggen, waardoor het water niet afgevoerd kan worden.

Zit jouw vraag er niet tussen? Ga dan naar de veelgestelde vragen of neem contact op. Pelgrim geeft ook thuis als je vragen hebt.