~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

We wensen je een coole zomer!

Inspiratie

Je maakt bewust keuzes in de zomer, en zeker dit jaar. Waar je naartoe gaat op vakantie: in eigen land of toch naar het buitenland. Of blijf je thuis en ga je in je eigen omgeving genieten van je vrije weekenden en dagen? Eén ding is zeker: in de zomer verandert je eetpatroon. Je bent vaker geneigd makkelijk te eten, de BBQ aan te steken of te kiezen voor een snelle bereiding. Denk jij ook bewust na hoe je je eten koel en vers houdt? Pelgrim vertelt je graag hoe je je koelkast en vriezer het beste indeelt en wenst je vast een coole zomer!

Headerbeeld Blog

Optimaal fris in de koelkast

In de koelkast houd je etenswaren koel, houdbaar en langer fris en vers. De juiste temperatuur van een koelkast ligt tussen de 3 en 4 graden. Bij Pelgrim adviseren we voor een ideale temperatuur standaard te kiezen voor de Eco stand.

De bovenste plank/etage van de koelkast en koelkastdeur is het minst koud. Hier bewaar je de producten in pot, sausjes en eieren. De middelste plank(en)/etage(s) is het koudste gedeelte van de koelkast. Hier bewaar je producten die het meest bederfelijk zijn, zoals vers vlees en vis, kaas, vleeswaren, kliekjes, gesneden verse groenten/fruit en zuivelproducten. De onderste etage is meestal de groentelade. Daar bewaar je verse, ongesneden groenten en fruit. Exotische fruitsoorten hoeven niet in de koelkast bewaard te worden. In het onderste gedeelte van de deur bewaar je flessen en pakken drinken.

Coole tip: Haal groente en fruit uit de plastic verpakking, dan blijft het langer vers!

blog_nieuwewebsite

Koelkasten zijn tegenwoordig voorzien van veel handige opties die ervoor zorgen dat jouw etenswaren langer houdbaar blijven. Zoals een FreshZone, CrispZone of een SuperCool functie. Het apparaat koelt in dat geval een aantal uur harder, zodat je producten gelijkmatig gekoeld worden en langer vers, gezond en fris blijven. Sommige koelkasten hebben een verborgen compartiment onder de CrispZone, waarin je blikjes frisdrank of bier lekker kunt koelen voor de hete zomerdag!

Smaakvol uit de vriezer

Je wilt dat het eten dat je bewaart in de vriezer, net zo smaakvol en vers is als de dag van bereiding. Dat vraagt om een goede temperatuur. Als je vriezer een FastFreeze functie heeft, dan worden de producten die je net hebt gekocht, gelijkmatiger gekoeld. De beste temperatuur om de thermostaat van je vriezer in te stellen is op -18 °C. En wees bewust van de houdbaarheid van producten. Leg nieuwe in te vriezen producten onder de eerder ingevroren producten. Hiermee voorkom je dat producten onderin blijven liggen en hun smaak verliezen.

Bewaar brood 4 weken, kliekjes 3 maanden en ijs maximaal 1 jaar. Voor vlees gelden andere richtlijnen: bewaar rundvlees en kip 3 maanden en varkensvlees maximaal 4 maanden. Magere vis kun je 6 maanden bewaren en vette vis maar 3 maanden. Bewaar aardappeltjes en andere diepvriesmaaltijden 3 maanden en groente en fruit tot 1 jaar.

Ben jij bewust bezig om voedselverspilling tegen te gaan? Gekoelde producten die tegen de houdbaarheidsdatum lopen, kun je vaak nog wel invriezen. Hiermee voorkom je dat je het moet weggooien, want dat is zonde!

Geniet bewust

Misschien niet iets waar je direct bij stilstaat, maar bewust gebruik van de koelkast en vriezer is handig om tijdens warme zomerdagen smaakvol te kunnen genieten van eten. Vooruit gekookte maaltijden of kliekjes kun je perfect op een andere warme zomerse dag eten door ze alleen maar even te ontdooien en op te warmen. Geniet bewust van deze zomer!

blog_nieuwewebsite_2