~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Blikvanger of onzichtbaar

Bij Pelgrim bieden we een ruime keuze aan afzuigkappen, van blikvanger tot onzichtbaar. Voor elk keukendesign is er een afzuigkap die het ontwerp compleet maakt. Niet minder belangrijk is dat de kap alle vocht-, vetdeeltjes en geuren die vrijkomen tijdens het koken goed afvoert of recirculeert. Lees hier alles over de mogelijkheden en handige opties.

Lees verder

Afzuigsystemen

Motorloos

Woningen zijn steeds beter geïsoleerd. Dit bespaart stookkosten maar zorgt er ook voor dat de lucht niet ververst wordt ‘zonder hulp’. Daarom zijn veel huizen voorzien van een centraal ventilatiesysteem. Een motorloze afzuigkap kan hierop worden aangesloten.

Met motor

Een afzuigkap met motor voert de lucht snel af naar buiten via een afvoerkanaal. Een zeer effectief systeem dat wel wat meer energie verbruikt.

Met motor geschikt voor recirculatie

Is jouw woning niet voorzien van een afvoerkanaal? Dan is een recirculatiesysteem een oplossing. Dit systeem filtert de afgezogen lucht in een koolstoffilter en blaast de gezuiverde lucht terug in je woning.

Afzuigcapaciteit

Pelgrim Afzuigkappen afzuigcapaciteit

Afzuigcapaciteit wordt gemeten in m3 per uur en verschilt per type afzuigkap. Een hogere afzuigcapaciteit betekent dat de lucht sneller weer schoon is. De meest bepalende factoren voor de benodigde afzuigcapaciteit zijn de oppervlakte van de ruimte waarin de afzuigkap zich bevindt en jouw kookgedrag. Ook moet rekening gehouden worden met factoren die capaciteitsverlies kunnen veroorzaken. Dit kan bijvoorbeeld ontstaan als je gekozen hebt voor afvoer naar buiten, maar de afvoerpijp lang is en/of veel bochten bevat. Laat je altijd adviseren door een erkend specialist.

Gebruiksgemak

Pelgrim Afzuigkappen intensiefstand

Intensiefstand

Tijdelijk extra hoge afzuigcapaciteit nodig? Schakel dan de intensiefstand in. De afzuigkap schakelt na bepaalde tijd automatisch weer uit. Dit is een handige functie voor als er bijvoorbeeld iets is aangebrand en de lucht snel ververst moet worden.

Pelgrim Afzuigkappen naloopstand

Naloopstand

De naloopstand is ideaal om de laatste kookdampen af te zuigen na het koken. Deze stand schakelt zichzelf na een bepaalde tijd automatisch uit. Soms is het ook mogelijk om zelf het aantal minuten in te stellen.

Pelgrim_Afzuigkappen_Beeld_12_refresh

Opfrisfunctie

De opfrisfunctie zorgt ervoor dat de afzuigkap gedurende 12 uur elk uur automatisch wordt ingeschakeld (op stand 1). Perfect voor het zuiveren van de lucht nadat je uitgebreid hebt gekookt met sterk geurende ingrediënten of als je een feestje hebt gehad.

Pelgrim_Afzuigkappen_Beeld_13_reiniginsind

Reinigingsindicatie

Voor een optimaal afzuigresultaat is het belangrijk dat de koolstoffen vetfilters regelmatig gereinigd worden. Afzuigkappen met een filterreinigingsindicatie helpen je hieraan herinneren. Het reinigen van de filters kan eenvoudig met een sopje; sommige filters zijn zelfs vaatwasserbestendig. Het koolstoffilter dient geheel vervangen te worden.

Filters

Pelgrim Afzuigkappen

Een gezond binnenklimaat

Vervuilde buitenlucht door stikstofuitstoot van verkeer of industrie is al jaren een terugkerend onderwerp in het nieuws. Sinds kort is er ook voor een gezond binnenklimaat steeds meer aandacht. Onmisbaar voor een gezond binnenklimaat is natuurlijk gezonde lucht in huis. Daarvoor is een goede afzuigkap in je keuken een must.

Wist je dat de bewoner de voornaamste veroorzaker is van fijnstof in huis? Uit recente studies van TNO blijkt bijvoorbeeld dat tijdens het koken er veel fijnstof vrijkomt. Vooral tijdens het braden van vlees en het wokken van groenten komen er bakluchten vrij waarin zich fijnstofdeeltjes bevinden.

Het is de missie van Pelgrim om de beste producten en diensten aan te bieden die jou helpen veilig en lekker te kunnen koken. Wij zorgen voor de beste techniek zodat jij daar geen omkijken naar hebt.

Lees meer over fijnstof
Pelgrim Afzuigkappen
Pelgrim Afzuigkappen
8
jaar zekerheid

Bekijk alle afzuigkappen

Om lekker en prettig te kunnen koken is een goede afzuigkap onmisbaar. Pelgrim heeft een uitgebreid assortiment, van echte blikvangers tot stijlvol weggewerkte modellen en zelfs inductiekookplaten met afzuiging.

bekijk de collectie