Waar ben je naar opzoek?

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
sluiten

De juiste gaskookplaat voor jou

Koken op gas is nog altijd de meest gebruikte kookmethode in Nederland. Voor veel Nederlanders voelt het dan ook vertrouwd om te koken met een gasfornuis. De pan wordt hierbij verwarmd door een open vlam die je reguleert met een draaiknop. Als gebruiker zie je de vlam én het effect van een draai aan de knop. Het vermogen is dus goed te reguleren; een belangrijke reden waarom koken met gaskookplaten en fornuizen vaak als prettig wordt ervaren.

Ga direct naar:

Design en kleur
Schoonmaakgemak
Pandragers
Soorten branders

Design en kleur

Ga voor uniek met een matzwarte kookplaat of een strak RVS design. Of is zwartglas met een matte belijning meer jouw stijl? Pelgrim heeft voor iedere keuken een passend design.

Pelgrim gaskookplaat

Altijd een schone kookplaat

De gaskookplaten van Pelgrim zijn mooi – en dat blijven ze. Onze gaskookplaten kenmerken zich door de afgeronde hoeken in de vangschaal. Zo haal je moeiteloos een doekje over de gaskookplaat zonder dat er vuil in de hoeken achterblijft. Hetzelfde geldt voor de pandragers. De kookplaten van keramisch glas zijn volledig vlak en voorzien van een unieke matte screening die vuilaanhechting en vlekken voorkomt. Dat wordt lekker lang natafelen in plaats van boenen!

Pandragers

De pandragers van Pelgrim zijn er in bandstaal en gietijzer. Bandstalen pandragers zijn makkelijk af te nemen vanwege het gladde oppervlak. Gietijzer geeft een robuuste uitstraling. Het ruwe oppervlak van gietijzer zorgt ervoor dat pannen een stuk steviger staan.

Pelgrim_Gas

Branders

Gaskookplaten kunnen verschillende soorten branders bevatten. Het verschil heeft te maken met het vermogen van de betreffende brander. Met een brander die je heel laag kunt zetten kun je lekker sudderen, met een hoge brander kun je juist goed wokken. In onderstaand overzicht vind je de verschillende soorten branders en het gemiddelde regelbereik/vermogen. Bekijk de specificaties van de betreffende gaskookplaat voor het exacte vermogen.

Sudderbrander                                0,22 – 1,00 kW
Normale brander                            0,36 – 2,00 kW
Sterkbrander                                    0,49 – 3,00 kW
Wokbrander                                     1,00 – 4,00 kW

Pelgrim keuken met gaskookplaat
Pelgrim gaskookplaat
8
jaar zekerheid

Bekijk alle gaskookplaten

De ontwikkeling van gasfornuizen en later gastoestellen is waar de oorsprong van Pelgrim ligt. Deze jarenlange ervaring zetten we vandaag de dag in om onze gaskookplaten continu door te ontwikkelen.

bekijk de collectie