~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

De juiste inductie met afzuiging voor jou

Voordelen van koken op een inductie kookplaat met afzuiging

Geen woorden, maar beelden

Ontdek de variëteit in ons assortiment van inductie met afzuiging. Van matzwart tot antraciet en in verschillende breedtematen, is er altijd een kookplaat die bij jouw wensen en keuken past.

IKR3093ANT

IKR3084F

IKR4082F

IKR4082M

IKR3073F

Design en kleur

Ga voor een unieke uitstraling met een matzwarte kookplaat óf juist voor een strak design met zo min mogelijk screening op de kookplaat. Pelgrim biedt iedere keuken een passend design.

Bediening

De makkelijkste bediening is slidebediening. Alle inductiekookplaten met afzuiging beschikken over slidebediening: door aanraking met je vinger en één vloeiende beweging naar rechts selecteer je eenvoudig de gewenste stand. Het is ook mogelijk om direct de juiste stand te selecteren.

Afzuiging naar buiten of recirculatie?

Ga je voor een inductiekookplaat met afzuiging, dan moet je ook een keus maken tussen afzuiging naar buiten of recirculatie.

Pelgrim_HIH_Beeld_12

Recirculatie

Bij recirculatie worden kookgeuren met een koolstoffilter gezuiverd. Groot voordeel: een kanaal naar buiten aanleggen is niet nodig. Dit kan door rechtstreekse uitblazing uit de kast of plint. Bovendien geeft recirculatie je veel vrijheid in plaatsing en ontwerp van je keuken. Voor een goede afzuiging is het wel van belang dat de filters tijdig vervangen worden.

Pelgrim_HIH_Beeld_13

Afvoer naar buiten

De motor voert de lucht via een afvoerkanaal direct af naar buiten. Omdat vervuilde kooklucht niet eerst gefilterd hoeft te worden werkt dit systeem zeer effectief.

A+ Inductietechniek

Een inductiekookplaat verwarmt alleen de pan. Er is dus geen warmteverlies. A+ inductietechniek is de meest effectieve techniek. Bij Pelgrim is deze techniek nog eens tot 13% effectiever dan bij reguliere inductiekookplaten. Dit komt doordat A+ techniek zorgt voor:

  • Stabiliteit; je houdt de gerechten gedurende de kooktijd op constante temperatuur. Ook als je tussendoor ingrediënten toevoegt.
  • Snelheid; de A+ zones zijn effectiever. Het koken van 2 liter water gaat 3 minuten sneller dan op andere reguliere kookplaten.
  • Energiebesparing; A+ inductiekookplaten zijn een Slimme Keuze. Je bespaart tot wel 35% energie.
  • Extra boostvermogen; de A+ techniek brengt de pan supersnel op de gewenste temperatuur. In vergelijking met reguliere modellen kan deze booststand twee keer zo lang worden gebruikt.
  • Snellere koeling van de inductiespoelen. Na gebruik moet de motor van de kookplaat afkoelen. Bij A+ inductie gaat dit snel dankzij een krachtige en stillere ventilator.

Functies inducties

Boost-functie

Met de boost-functie kook je gedurende korte tijd (maximaal 10 minuten) op het hoogste vermogen. Handig als je bijvoorbeeld snel een pan water aan de kook wilt brengen. Na het verstrijken van de maximale boost-tijd verlaagt het vermogen naar stand 9.

Pauzefunctie

Een pan die overkookt of de deurbel die gaat als je nét aan het koken bent; voor die momenten is de pauzefunctie ideaal. De instellingen blijven behouden. Druk je daarna weer op start, dan kun je dus gewoon verder waar je gebleven was.

Restwarmte indicatie

Een inductie kookplaat heeft voor elke kookzone een indicator die aangeeft welke kookzone nog warm is. Ondanks dat de kookplaat is uitgeschakeld, blijft de indicator H zichtbaar zolang deze warm is. Raak de kookzones dus niet aan zolang deze indicator brandt.

Reinigingsstand

Door het selecteren van de reinigingsstand reageert de bediening 1 minuut niet op aanrakingen. Handig voor het schoonmaken van je kookplaat.

Kookduurbegrenzing

De kookduurbegrenzing is een veiligheidsfunctie van de kookplaat. Vergeet je de kookplaat uit te schakelen, dan wordt deze functie na een bepaalde tijd geactiveerd.

Timer

Met de timer stel je eenvoudig de kooktijd van bijvoorbeeld je groenten of aardappels in. Als de ingestelde tijd verstreken is klinkt het timeralarm en schakelt de kookzone automatisch uit.

Warmhouden

De warmhoudfunctie houdt de kookzone op een temperatuur van ongeveer 70 °C. De ideale temperatuur waarmee je je gerecht nog even warm houdt voor je het opdient.

Smelten / ontdooien

De smeltfunctie houdt de kookzone op een temperatuur van ongeveer 42 °C. Ideaal voor het smelten van bijvoorbeeld chocolade of boter of voor het ontdooien van ingrediënten.

Aankoken

Met de aankookfunctie wordt de kookzone op niveau 9 voorverwarmd zodat deze snel op de gewenste temperatuur is. Na verloop van tijd keert het vermogensniveau weer terug naar het ingestelde vermogen.

Kinderslot

Door het kinderslot te activeren vergrendel je de bediening van de kookplaat. Zo voorkom je dat kinderen het apparaat per ongeluk inschakelen.

Panherkenning

Voor veilig gebruik van je kookplaat wordt deze niet verwarmd als de kookplaat na het instellen van het vermogen geen pan detecteert. Indien je niet binnen 1 minuut een pan op de kookzone plaatst, wordt de kookzone automatisch uitgeschakeld.

Functies afzuiging

Naloopstand

Ideaal om na het koken de laatste kookdampen af te zuigen. De naloopstand schakelt zichzelf na een bepaalde tijd (vaak zelf in te stellen) automatisch uit.

Intensiefstand

Schakel deze stand in voor tijdelijk extra hoge afzuigcapaciteit. De afzuigunit schakelt vervolgens
na bepaalde tijd automatisch weer terug naar de normale stand. Handig als er iets is aangebrand en de lucht snel ververst moet worden.

Reinigingsindicatie

Voor een optimaal afzuigresultaat is het belangrijk dat vetfilters en eventueel koolstoffilters regelmatig gereinigd of vervangen worden. Sommige inducties met afzuiging helpen je hieraan herinneren middels een filterreinigingsindicatie. Het reinigen van de vetfilters kan eenvoudig met een sopje of in de vaatwasser. Het koolstoffilter dient als geheel vervangen te worden.

Reinigingsstand

Door het selecteren van de reinigingsstand reageert de bediening 1 minuut niet op aanrakingen. Handig voor het schoonmaken van je kookplaat.

Pelgrim Flexzones

FlexZones

Wil je een grill- of teppanyaki plaat, een ovale pan of een andere pan met afwijkend formaat gebruiken op je hood-in-hob? Dan biedt een kookplaat met FlexZone uitkomst. Extra kookruimte is zo gecreëerd door 2 rechthoekige zones te koppelen tot 1 grote kookzone. Met het innovatieve 8-hoekige design van onze FlexZones wordt een optimale kookoppervlakte tot maar liefst 385 x 225 mm gecreëerd.

bekijk alle accessoires
Pelgrim inductie met afzuiging grillplaat

Grillplaat

Verse groenten of een biefstukje zijn pas echt compleet met mooie grillstrepen van de grillplaat. Deze rechthoekige grillplaat is perfect voor gebruik op de FlexZones. Dankzij de handvatten is de plaat zeer eenvoudig in gebruik.

Pelgrim_HIH_Beeld_17

Teppanyaki

De teppanyaki bakplaat wordt op een FlexZone gebruikt om bijvoorbeeld vlees, vis of groente te bereiden. De bakplaat biedt genoeg ruimte voor het bereiden van meerdere ingrediënten tegelijkertijd. Omdat je maar weinig olie hoeft te gebruiken zet je met gemak een gezonde en heerlijke maaltijd op tafel. Ook heel handig: het gladde oppervlak maakt schoonmaken heel eenvoudig.

Pelgrim inductie met afzuiging
Pelgrim inductie met afzuiging
8
jaar zekerheid

Bekijk alle inductie met afzuiging

De Hood-in-Hob, oftewel inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging, heeft de grootste kookoppervlakte in de markt. In dit product zijn de meest geavanceerde technieken met de beste design opties gecombineerd en dat merk je aan alles.

bekijk de collectie