~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

De juiste inductiekookplaat
voor jou

Design en kleur

Ga voor uniek met een matzwarte kookplaat. Of voor een strak design met zo min mogelijk screening op de kookplaat. Pelgrim heeft voor iedere keuken een passend design.

Bediening

In het dagelijks gebruik speelt de bediening van je kookplaat een belangrijke rol. Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij.

IKA6072_IMG3

LightOnly slidebediening

De stijlvolle witte LED bediening van de kookplaat wordt zichtbaar zodra de kookplaat wordt aangezet. Door aanraking met je vinger bedien je de standen van de kookplaat in een vloeiende beweging.

Slidebediening

De bedieningsoptie met het meeste gemak. Door één vloeiende beweging met je vinger op de plaat selecteer je eenvoudig de gewenste stand.

Tiptoetsbediening

Bij tiptoetsbediening selecteer je eenvoudig de gewenste stand door op de + of – te drukken.
Binnen deze methode bieden wij twee varianten: centrale bediening, waarbij je de gewenste kookzone selecteert en vervolgens kunt bedienen, of bediening per kookzone.

Randafwerking

De randafwerking maakt het design van je kookplaat compleet. Kies voor een inductie kookplaat met afgeronde rand voor een strakke uitstraling. Of kies voor randafwerking die je kookplaat optimaal beschermt.

A+ inductietechniek

Een inductie fornuis verwarmt alleen de pan. Er is dus geen warmteverlies. A+ inductietechniek is de meest effectieve techniek. Bij Pelgrim is deze techniek nog eens tot 13% effectiever dan bij reguliere inductiekookplaten. Dit komt doordat A+ techniek zorgt voor:
• Stabiliteit; je houdt de gerechten gedurende de kooktijd op constante temperatuur. Ook als je tussendoor ingrediënten toevoegt.
• Snelheid; de A+ zones zijn effectiever. Het koken van 2 liter water gaat 3 minuten sneller dan op andere reguliere kookplaten.
• Energiebesparing; A+ inductiekookplaten zijn een Slimme Keuze. Je bespaart tot wel 35% energie.
• Extra boostvermogen; de A+ techniek brengt de pan supersnel op de gewenste temperatuur. In vergelijking met reguliere modellen kan deze booststand twee keer zo lang worden gebruikt.
• Snellere koeling van de inductiespoelen. Na gebruik moet de motor van de kookplaat afkoelen. Bij A+ inductie gaat dit snel dankzij een krachtige en stillere ventilator.

Pelgrim_kookplaten_18

FlexZones

Wil je gebruik maken van een grill- of teppanyaki plaat, een ovale pan of een pan met een ander afwijkend formaat? Dan biedt een kookplaat met FlexZone uitkomst. Hiermee creëer je eenvoudig extra kookruimte door twee rechthoekige zones te koppelen tot één grote kookzone. Het innovatieve achthoekige design van onze FlexZones creëert een optimale kookoppervlakte tot maar liefst 385 x 225 mm.

Bekijk alle accessoires

Handige functies

Boostfunctie

Met de boostfunctie kook je gedurende korte tijd (maximaal 10 minuten) op het hoogste vermogen. Handig als je bijvoorbeeld snel een pan water aan de kook wilt brengen. Na het verstrijken van de maximale boost-tijd wordt het vermogen verlaagd naar stand 9.

Pauzefunctie

Kookt een pan over of belt er iemand aan terwijl je aan het koken bent? Met de pauzefunctie zet je de kookplaat eenvoudig op ‘pauze’. Instellingen blijven behouden dus selecteer je daarna ‘start’, dan kun je gewoon verder waar je was gebleven.

Restwarmte indicatie

Een inductie kookplaat heeft voor elke kookzone een indicator die aangeeft welke kookzone nog warm is. Ondanks dat de kookplaat is uitgeschakeld blijft de indicator H zichtbaar zolang deze warm is. Raak de kookzones dus niet aan zolang deze indicator brandt.

Kookduurbegrenzing

De kookduurbegrenzing is een veiligheidsfunctie van de kookplaat. Vergeet je de kookplaat uit te schakelen, dan wordt deze functie na een bepaalde tijd geactiveerd.

Timer

Met de timer stel je eenvoudig de kooktijd van bijvoorbeeld je groenten of aardappels in. Als de ingestelde tijd verstreken is klinkt het timeralarm en schakelt de kookzone automatisch uit.

Warmhouden

De warmhoudfunctie houdt de kookzone op een temperatuur van ongeveer 70 °C. De ideale temperatuur waarmee je je gerecht nog even warm houdt voor je het opdient.

Smelten/ontdooien

De smeltfunctie houdt de kookzone op een temperatuur van ongeveer 42 °C. Ideaal voor het smelten van bijvoorbeeld chocolade of boter of voor het ontdooien van ingrediënten.

Aankoken

Met de aankookfunctie wordt de kookzone op niveau 9 voorverwarmd zodat deze snel op de gewenste temperatuur is. Na verloop van tijd keert het vermogensniveau weer terug naar het ingestelde vermogen.

Kinderslot

Door het kinderslot te activeren vergrendel je de bediening van de kookplaat. Zo voorkom je dat kinderen het apparaat per ongeluk inschakelen.

Panherkenning

Voor veilig gebruik van je kookplaat wordt de plaat niet verwarmd als deze na het instellen van het vermogen geen pan detecteert. Indien je niet binnen 1 minuut een pan op de kookzone plaatst, wordt de kookzone automatisch uitgeschakeld.

Powermanagement

Onze inductie kookplaten zorgen voor een slimme onderlinge verdeling van het maximale vermogen wanneer er meerdere zones tegelijkertijd op een hoge stand gebruikt worden. Als gebruiker merk je hier niets van. Als het totale vermogen van de aansluiting onverhoopt wordt overschreden past de kookplaat zich hier automatisch op aan.

Accessoires

Maak optimaal gebruik van je kookruimte met deze accessoires.

Pelgrim inductie met afzuiging

Grillplaat

Verse groenten of een biefstukje bakken? Maak je gerecht compleet met mooie grillstrepen van de grillplaat. Deze rechthoekige grillplaat is perfect voor gebruik op de FlexZones. De handvatten maken de plaat zeer gebruiksvriendelijk.

Pelgrim_kookplaten_21

Teppanyaki

Vlees, vis of groente bereiden kan eenvoudig op de teppanyaki bakplaat. Deze wordt op een FlexZone gebruikt en biedt genoeg ruimte voor het bereiden van meerdere ingrediënten tegelijkertijd. Je hoeft maar weinig olie te gebruiken, dus een gezonde maaltijd tover je met gemak op tafel. Dankzij het gladde oppervlak is het schoonmaken van de bakplaat heel eenvoudig.

Pelgrim Slimme Keuze

Tips voor energiezuinig koken op een inductie kookplaat van Pelgrim

  • Gebruik altijd pannen met de juiste afmetingen voor de hoeveelheid die je kookt.
  • Gebruik voldoende water zodat de groenten in de pan nét onder water staan.
  • Kies een zone van de juiste grootte, passend bij de pan.
  • Doe altijd een deksel op de pan zodat de warmte beter behouden blijft.
  • Verlaag het vermogen of schakel de kookzone uit zodra de kooktemperatuur is bereikt.
  • Gebruik een stoompan om groenten te bereiden. Zo kun je verschillende groenten op elkaar stapelen en één ring gebruiken, of een pan met een verdeler gebruiken.
  • Gebruik een snelkookpan. Het bereidingsproces verloopt hiermee sneller.

Inductiekookplaten kunnen relatief veel stroom verbruiken. Kies daarom voor een Pelgrim kookplaat met het Slimme Keuze label. Waarmee je flink energie kan besparen.

Lees alles over duurzaam koken op inductie 

2 en 5 polige stekker

1-, 2- of 3-fasen aansluiting

Koken op inductie betekent elektrisch koken. De hoeveelheid stroom die je nodig hebt hangt af van de totale kookkracht die je wilt. Deze kookkracht vertaalt zich in vermogen en de optie om op meerdere kookzones tegelijk te kunnen koken. Het kan dus voorkomen dat er voor de inductie kookplaat van jouw keuze aanpassingen in de meterkast nodig zijn.

Bekijk eerst welk stopcontact je in jouw keuken hebt. Er zijn twee soorten:

  • 2-polige Schuko-stopcontacten. Dit stopcontact is geschikt voor een 1-fase aansluiting.
  • 5-polige Perilex-stopcontacten. Dit stopcontact is geschikt voor een 2- of 3-fasen aansluiting.

Heb je een 5-polig stopcontact? Dan kun je kiezen uit alle inductie kookplaten die er zijn. Kies je voor een 3-fase kookplaat? Controleer dan wel eerst of je in je meterkast een 3-fase aansluiting hebt. Als je een standaard stopcontact hebt kun je het beste kiezen voor een 1-fase inductie kookplaat óf voor een aanpassing in de meterkast. Twijfel je of heb je vragen over de aansluiting? Raadpleeg dan altijd je netwerkbeheerder en/of een erkend installateur.

Bij de specificaties van een inductiekookplaat vind je de maximale hoeveelheid Watt die de kookplaat nodig heeft. Hieruit kun je het benodigde aantal fasen herleiden.

1-fase aansluiting
Een 1-fase aansluiting gaat tot 3700 Watt. Door slim powermanagement wordt het vermogen van de inductie zones verdeeld zodat je nooit boven het maximale stroomverbruik komt. Met andere woorden: de zones kunnen niet tegelijkertijd maximaal vermogen leveren. Vier pannen tegelijkertijd aan de kook brengen op de hoogste stand is dus niet mogelijk. De kookplaat kan wel vier pannen warmhouden of aan de kook houden. Zo kun je bijvoorbeeld prima één pan aan de kook houden en tegelijkertijd vlees aanbraden op een andere zone. Voor de aansluiting heb je een enkele wandcontactdoos nodig (2 gaatjes). Vaak wordt deze beschikbaar na het vervangen van je gaskookplaat. Zorg wel altijd dat deze op een aparte groep aangesloten wordt.

2-fasen aansluiting
De 2-fasen aansluiting gaat tot 7400 Watt. Over het algemeen zijn er minder beperkingen in het aantal pannen waarmee je tegelijk aan het koken/braden bent. Voor de aansluiting heb je een perilex stekker nodig (5 gaatjes). Meestal heb je deze niet beschikbaar na het vervangen van je gaskookplaat, maar wel na het vervangen van je keramische kookplaat. Laat je goed adviseren door een erkend elektricien.

3-fasen aansluiting
De 3-fasen aansluiting kan een verbruik tot 11.100 Watt aan. Voor de aansluiting heb je een perilex stekker nodig (5 gaatjes) en een meterkast met een 3-fasen groep. Meestal heb je deze niet beschikbaar na het vervangen van je gaskookplaat of je keramische kookplaat. Een aanpassing in je meterkast is zeer waarschijnlijk nodig. Er moet een nieuwe groep aangelegd worden met een aansluiting naar de keuken. Neem hiervoor een erkend elektricien in de arm.

IDK893ONY
IK4073M
8
jaar zekerheid

Bekijk alle inductiekookplaten

bekijk de collectie