~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

De juiste keramische kookplaat voor jou

Bediening

De bediening van je kookplaat speelt een belangrijke rol in het dagelijks gebruik. Wij zetten de verschillende mogelijkheden voor je op een rij.

Pelgrim_Keramisch_beeld_6

Randafwerking

Het design van een kookplaat is niet compleet zonder randafwerking. Rechts en links van de glasplaat zorgt de RVS sierlijst voor optimale bescherming. Aan de voorzijde loopt de RVS sierlijst schuin mee in een facet rand, zodat deze perfect aansluit op het facet geslepen glas.

Kookzones

Functies

Timer

Stel de kooktijd van je groentes of aardappelen eenvoudig in op de timer. Is de ingestelde tijd verstreken? Dan klinkt het timeralarm en schakelt de kookzone automatisch uit.

Pauzefunctie

Een pan die overkookt of de deurbel die gaat als je nét aan het koken bent; voor die momenten is de pauzefunctie ideaal. De instellingen blijven behouden. Druk je daarna weer op start, dan kun je dus gewoon verder waar je gebleven was.

Restwarmte indicatie

De indicator H blijft zichtbaar zolang de kookzone warm is, ook als de kookplaat al is uitgeschakeld. Raak de kookzones niet aan zolang deze indicator brandt.

Kookduurbegrenzing

De kookduurbegrenzing is een veiligheidsfunctie van de kookplaat. Vergeet je de kookplaat uit te schakelen, dan wordt deze functie na een bepaalde tijd geactiveerd.

Warmhouden

De warmhoudfunctie houdt de kookzone op een temperatuur van ongeveer 70 °C. De ideale temperatuur om je gerecht voor het opdienen warm te houden.

Aankoken

Met de aankookfunctie wordt de kookzone voorverwarmd zodat deze snel op de gewenste temperatuur is. Na verloop van tijd keert het vermogensniveau weer terug naar het ingestelde vermogen.

Kinderslot

Door het kinderslot te activeren vergrendel je de bediening van de kookplaat. Zo voorkom je dat kinderen het apparaat per ongeluk inschakelen.

2 en 5 polige stekker

2-fasen aansluiting

Keramisch koken betekent koken op elektriciteit. Hoe meer ‘kookkracht’ je wilt, hoe meer vermogen je nodig hebt. Daarom zijn er voor de keramische kookplaat van jouw keuze wellicht aanpassingen nodig in de meterkast. Keramische kookplaten dienen namelijk aangesloten te worden op 2-fasen. Zo bepaal je of er in jouw meterkast aanpassingen nodig zijn:

Bekijk eerst welk stopcontact je in jouw keuken hebt. Er zijn twee soorten:

  • 2-polige Schuko-/Gardy stopcontacten. Dit stopcontact is geschikt voor een 1-fase aansluiting.
  • 5-polige Perilex stopcontacten. Dit stopcontact is geschikt voor een 2- of 3-fasen aansluiting.

Heb je een 5-polig stopcontact? Dan kun je de keramische kookplaat zonder problemen aansluiten. Heb je een standaard stopcontact? Dan moet er een aanpassing in je meterkast worden gedaan. Raadpleeg altijd je netwerkbeheerder en/of een erkend installateur.

Pelgrim Keramisch
Pelgrim keramisch keuken
8
jaar zekerheid

Bekijk alle keramische kookplaten

De keramische kookplaten zijn in verschillende breedtematen verkrijgbaar. Voor elke keuken een geschikt formaat. Mooi makkelijk bij Pelgrim.

bekijk de collectie