~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Koelkasten waar jij warm van wordt

Een koelkast of vriezer staat 24 uur per dag aan. In ons assortiment ligt de nadruk daarom op energiezuinige techniek. Onze koel-/vriescombinatie is bijvoorbeeld voorzien van hoogwaardige isolatie, goede deurafsluiting en energiebesparende technologie. Zo bespaart dit apparaat flink op de energierekening ten opzichte van vergelijkbare modellen. Dat scheelt! En er zijn meer aspecten waar je op kunt letten bij de aanschaf van een koelkast en/of vriezer. Wij hebben ze voor je op een rij gezet.

Ga direct naar:
Bediening
Gebruiksgemak
Schoonmaakgemak
Bespaartips

Bediening

Pelgrim Koelvries indeling

Indeling

De koelkasten en vriezers van Pelgrim zijn voorzien van glazen plateaus die je eenvoudig in hoogte kunt verstellen en kunt uitnemen om extra ruimte te creëren. Dit geldt ook voor de volledig uitneembare diepvrieslades die voorzien zijn van handvatten. De deurbakken zijn flexibel in te delen naar jouw wensen.

AdaptCool

AdaptCool

Hoe vaak gaat de koelkast open en dicht? En op welke tijdstippen? De AdaptCool functie monitort deze gegevens en past op basis van die informatie de temperatuur aan. Gaat de koelkast bijvoorbeeld tussen 7.00 en 8.00 uur vaak open, dan wordt voor die tijd de temperatuur verlaagd. Dat betekent dat de koelkast na 8.00 uur minder hard hoeft te koelen om alle levensmiddelen weer op de juiste temperatuur te krijgen. Zo bespaar je energie en blijven producten tot 20% langer vers.

Afbeelding

SuperCool / FastFreeze

Handig om veel levensmiddelen in één keer te koelen of in te vriezen is de SuperCool / FastFreeze functie. Na inschakelen van deze functie koelt en/of vriest het apparaat harder gedurende een aantal uur. Zo worden producten sneller en gelijkmatig gekoeld of ingevroren en blijven ze langer vers, gezond en fris.

FreshZone

FreshZone

De FreshZone is een lade in de koelkast waarin je vlees en vis bewaart. Doordat deze lade zich in de koelste zone van de koelkast bevindt blijft vlees en vis langer vers. Ook blijven vitamines, geur en smaak langer behouden. Lekker én gezond!

CrispZone

CrispZone / CrispZone Plus

Met de CrispZone blijft jouw groente en fruit langer vers. De CrispZone is een speciale lade en qua inhoud één van de grootsten in de markt. De producten blijven langer vers doordat je de luchtvochtigheid handmatig kunt instellen. In een koelkast met een CrispZone Plus lade regelt de koelkast zelf de luchtvochtigheid door middel van een speciaal membraan. Zo kan de maximale levensduur van voedingsmiddelen automatisch worden bereikt.

Pelgrim_Koelvries_Beeld_1

Alarmsignaal

Laat je de koelkast of vriezer per ongeluk te lang openstaan? Dan hoor je een alarmsignaal. Het signaal gaat af na een bepaalde tijd en wanneer de temperatuur in het apparaat te hoog wordt.
HiddenSpace

HiddenSpace

Direct onder de CrispZone zit een verborgen compartiment. Ideaal voor het koelen van bijvoorbeeld blikjes frisdrank of bier. Fijn voor op een hete zomerdag!

Schoonmaakgemak

NoFrost

Nooit meer je vriezer ontdooien? Dat kan met een NoFrost vriezer. Enkele voordelen: de vriezer blijft ijsvrij, ingevroren levensmiddelen vriezen niet aan elkaar vast, etiketten blijven beter leesbaar en je bespaart energie.

LowFrost

Onze LowFrost functie zorgt voor 50% minder ijsvorming. Dat betekent dat je de keren dat je je vriezer moet ontdooien tot de helft kunt beperken. Dat scheelt!

koelen en vriezen

Bespaartips

  • Open de deur niet vaker dan noodzakelijk.
  • Controleer de sluitstrips van de deur. Wanneer de afdichting om welke reden dan ook niet meer volledig sluit gaat kou verloren en komt warme lucht makkelijker het apparaat in. De sluitstrips moeten in dat geval zo snel mogelijk vervangen worden.
  • Bewaar etenswaren in goed sluitende containers of verpakkingen.
  • Laat etenswaren afkoelen tot op kamertemperatuur voordat je het in de koelkast legt.
  • Ontdooi etenswaren in de koelkast.
  • Ontdooi de vriezer wanneer zich een laag rijp of ijs van ongeveer 3 tot 5 millimeter op de koeloppervlakken heeft gevormd.
  • Zorg voor een gelijkmatige verdeling van de glazen legplateaus in het koelcompartiment en plaats het voedsel zo dat lucht vrij door de binnenkant van het apparaat kan circuleren. Plaats dus niets tegen de achterwand aan.
  • Hoe lager de ingestelde temperatuur, hoe hoger het energieverbruik. De ideale temperatuur van een koelkast is 4 graden. Op deze temperatuur blijven je etenswaren tot wel twee keer langer houdbaar.
Pelgrim_Koelvries_Beeld_2
Pelgrim Koelvries indeling
8
jaar zekerheid

Bekijk alle koel- en vrieskasten

De koelkast en de vriezer: waar zou je zijn zonder deze onmisbare attributen? Of je nu voor een groot of klein exemplaar gaat, voor twee aparte apparaten of een koel-/vriescombinatie; bij Pelgrim kies je wat het beste bij jou past.

bekijk de collectie