~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

De juiste oven voor jou

Er zijn veel soorten ovens; gebruik jij alleen af en toe een magentron? Of wil jij stomen, bakken en de opwarmen? Voor iedere thuiskok heeft Pelgrim een passende oplossing. Graag informeren we jou over de mogelijkheden zodat jij een keuze kan maken die past bij jouw wensen.

Ga direct naar:
Design en kleur
Ovensoorten
Bediening
Gebruiksgemak
Andere handige functies

Design en kleur

Het design dat je kiest bepaalt de uitstraling van je keuken. Pelgrim heeft voor iedere keuken een passend design.

Ovensoorten

Solo magnetron

Geen ovenfuncties nodig of combineer je de magnetron met een afzonderlijke oven? Dan is de solo magnetron, met alleen magnetronfuncties, een prima keus voor jou.

Combi-magnetron

Dit is een magnetron met ovenfuncties, voorzien van draaiplateau. Ideaal als je voornamelijk gebruik maakt van magnetronfuncties maar ook af en toe een oven nodig hebt.

Oven met magnetronfunctie

Op zoek naar een volwaardige oven en magnetron in één apparaat? Dan is de oven met magnetronfunctie wat je zoekt. In dit apparaat neemt een roterende magnetron-antenne de functie van het draaiplateau over. Het gerecht zelf staat stil zodat je grotere (rechthoekige) schalen gemakkelijk kwijt kunt. Het is bovendien mogelijk om tegelijkertijd meerdere gerechten op verschillende niveaus te plaatsen. Mooi makkelijk van Pelgrim.

Hetelucht en multifunctionele ovens

Onze heteluchtovens zijn voorzien van een ventilator in de achterwand. Deze zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de warmte in de oven zodat jouw gerecht gelijkmatig wordt bereid.

In de multifunctionele oven is een extra verwarmingselement rondom de ventilator geplaatst. Dat betekent dat gerechten nóg sneller en gelijkmatiger garen dan in andere ovensystemen. Deze oven is dan ook zeer geschikt voor het bakken op meerdere niveaus tegelijkertijd.

Multifunctionele oven met pyrolysefunctie

De pyrolysefunctie van onze multifunctionele ovens verandert op hoge temperatuur (465-500˚C) het hardnekkigste vuil in as. De binnenruimte reinig je vervolgens eenvoudig met een vochtige doek. De speciaal gelaagde deuren met 4 glaslagen zorgen voor optimale veiligheid; hierdoor loopt de temperatuur aan de buitenkant nooit te hoog op.

Combi-stoomoven

Met stomen behoud je de vitamines, mineralen, kleuren én optimale smaak van je ingrediënten. Je gerechten worden dankzij de stoom lekker mals bereid. Ook opwarmen (regenereren) of ontdooien gaat probleemloos met een combi-stoomoven; de stoom droogt het gerecht niet uit en zorgt voor gelijkmatige verwarming. De combinatie van turbo-hetelucht en stoom zorgt er bijvoorbeeld voor dat je kip heerlijk sappig en mals en met een krokante korst kunt bereiden. Lees alles over de voordelen van stomen.

Winnaar van de Product van Jaar Award 2021; de 3 in 1 oven van Pelgrim. In de 3 in 1 oven zijn alle ovenfuncties verzameld in één compact apparaat. Dat betekent optimaal profiteren van de voordelen van een magnetron, een oven én een stoomoven. Door geavanceerde technieken zoals de inverter magnetrontechniek en de stoomfunctie blijft jouw gerecht mals en blijven alle vitamines behouden.

3 in 1 oven

Winnaar van de Product van Jaar Award 2021; de 3 in 1 oven van Pelgrim. In de 3 in 1 oven zijn alle ovenfuncties verzameld in één compact apparaat. Dat betekent optimaal profiteren van de voordelen van een magnetron, een oven én een stoomoven. Door geavanceerde technieken zoals de inverter magnetrontechniek en de stoomfunctie blijft jouw gerecht mals en blijven alle vitamines behouden.

Bediening

Het uitgebreide ovenassortiment van Pelgrim biedt een breed scala aan opties. Welke oven het beste bij jou past is afhankelijk van je wensen. Bovendien heb je niet alleen keus in ovenfunctionaliteiten en kleur; ook de bediening van de oven kies je zelf.

TFT display met centrale knop

Bij deze bediening word je aan de hand van heldere frisse foto’s en teksten op het kleurenscherm door het menu geleid. Hierdoor zijn de instellingen en mogelijkheden nauwkeurig af te lezen en zie je precies wat je doet.

Bediening met knoppen

Met de apparaten van Pelgrim met draaiknoppen selecteer je heel eenvoudig de gewenste stand. Met de linkerknop wordt de functie gekozen en met de rechter de tijd, temperatuur of vermogen.

Push-turn knoppen

Selecteer eenvoudig de gewenste stand. Wanneer niet in gebruik kan je de knoppen indrukken voor een vlak design

Gebruiksgemak

Pelgrim_oven_beeld_11

Soft-close ovendeur

Vrijwel alle Mooi Samen ovens zijn uitgerust met soft-close. Het soft-close systeem vangt de ovendeur op om vervolgens fluisterzacht te sluiten. Mooi makkelijk van Pelgrim.

 

Pelgrim_oven_beeld_12

Insteekniveaus

Onze ovens hebben vier of vijf insteekniveaus, afhankelijk van de nismaat. Zo kun je op meerdere niveaus tegelijkertijd bakken. De telescoopgeleiders bieden extra gebruiksgemak bij het in- en uitschuiven van de bakplaten.

Telescoopgeleiding

Telescoopgeleiders

De telescoopgeleiders in de oven zijn heel handig voor het in- en uitschuiven van de bakplaten. De soepel lopende geleiders zorgen ervoor dat de platen niet kantelen. Handig als je een gerecht tijdens het bakproces even wilt omscheppen, of als je je afbakbroodjes vlug uit de oven wilt pakken.

Fase bakken

Helemaal zelf de touwtjes in handen houden bij het bereiden van je gerecht? Dat kan! In de ovens van Pelgrim kun je alle bak- en stoomfuncties stap voor stap instellen. Fasebakken noemen we dat. Je bakt je gerecht letterlijk in verschillende fases. Elke fase voegt een extra stap toe in het bakproces.

Een voorbeeld:
Fase 1: grill vlees eerst aan de bovenkant bruin
Fase 2: verwarm het daarna met de heteluchtfunctie
Fase 3: gaar het tot slot na met stoom

Stoom kan veel voor jouw gerecht betekenen. Het maakt vlees malser en brood knapperiger dan wanneer je enkel de heteluchtfunctie gebruikt.

Andere handige functies

Uitwisselbare accessoires

Alle Mooi Samen accessoires zijn onderling uitwisselbaar. Losse bakplaten op het aanrecht zijn dus verleden tijd. En moet er veel gebakken worden voor bijvoorbeeld een verjaardag of feestje, dan is er altijd een extra bakplaat in de buurt.

XL inhoud

De compact-lijn (45 cm nis modellen) bevat ovens met een inhoud tot wel 55 liter; de grootste bakinhoud van de markt! In de 60 cm nis modellen loopt de inhoud op tot 75 liter. In deze ovens kun je op 5 verschillende niveaus bakken én op 3 niveaus zelfs tegelijkertijd. Mooi makkelijk van Pelgrim.

XL bakoppervlak

Onze bakplaten in de compact-lijn (45 cm nis modellen) hebben zo’n 25% meer oppervlakte dan de bakplaten van andere merken. Een voorbeeld: op een andere bakplaat bak je 40 koekjes, op die van ons met gemak 54.

Stoomschoon2

Stoomschoonprogramma

Eén en al schoonmaakgemak, dat is wat het stoomschoonprogramma biedt. Dankzij dit programma heb je vrijwel geen omkijken meer naar het schoonmaken van jouw (combi-)magnetron of oven. In ongeveer 30 minuten stoomt het programma al het vuil los dat je daarna gemakkelijk verwijdert met een doekje.

Pelgrim_oven_beeld_16

Uitneembare zijrekjes

Dankzij de uitneembare zijrekjes maak je de binnenkant van de oven gemakkelijk schoon. Zo simpel kan het zijn.

Pelgrim_oven_beeld_17

Koele ovendeur en uitneembare binnenruit

Wel zo veilig: de deuren van al onze ovens blijven koel aan de buitenkant. De binnenruit is volledig glad en daardoor eenvoudig te reinigen. Om de buitenruit uit te nemen heb je geen gereedschap nodig. Handig voor een grondige reiniging.

OM540MAT_AT7

Twee Mooi Samen lijnen

Mooi en functioneel gaan hand in hand in de ovens van Pelgrim. De ovenlijn van Pelgrim bestaat uit twee series: de Mooi Samen 5-serie en Mooi Samen 8-serie. Beiden gekenmerkt door slimme innovaties en passend design in jouw keuken. Ontdek welke lijn past bij jouw wensen en stijl.

Mooi Samen 5-serie

Mooi Samen 8-serie

Pelgrim GroeneKeuze ovens

Ovens met het Slimme Keuze label

Ovens met het Slimme Keuze label zijn energiezuinige ovens met een A+ of A++ energielabel. Kenmerkend voor deze ovens zijn de enerigezuinige eigenschappen zoals het ECO-programma dat gebruikmaakt van optimale warmteverspreiding en restwarmte. Slimme Keuze energiezuinige ovens met magnetronfunctie zijn uitgerust met invertertechnologie, een geavanceerde functie die constant warmte afgeeft zodat voedsel zeer geleidelijk opwarmt.

Lees alles over onze energiezuinige ovens en magnetrons

Ovenfuncties

Ovens beschikken over een ruime hoeveelheid oventechnieken. De meest bekende technieken zijn onderwarmte, bovenwarmte en hetelucht. Deze worden dan ook vaak gekozen. Wij van Pelgrim willen je graag wijzen op de vele andere ovenfuncties die jouw gerecht nog veel smaakvoller, knapperiger of malser kunnen maken. Denk bijvoorbeeld aan stomen. En dan zijn er ook nog de hulpfuncties zoals ontdooien en de stoomschoonfunctie; diverse mogelijkheden waarmee je álles uit je oven haalt.

Wij helpen je graag bij het kiezen van de juiste oven en hebben daarom alle functies overzichtelijk op een rij gezet. Mooi makkelijk van Pelgrim.

bekijk alle functies
Telescoopgeleiding
Pelgrim oven gerecht
8
jaar zekerheid

Bekijk alle ovens

Het ultieme bakgevoel creëer je natuurlijk met een oven. Of je nu een echte taartenbakker bent of af en toe een snelle pizza in de oven doet; een oven is in iedere keuken onmisbaar. Ontdek de uitgebreide mogelijkheden van Pelgrim.

bekijk de collectie