Waar ben je naar opzoek?

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
sluiten

Kip met witte wijn

voor 2 personen • voorbereidingstijd: 20 minuten · bereidingstijd: 14 minuten

Ingrediënten:

  • 2 tenen knoflook
  • 2 kipfilets
  • 100 g gesorteerde gedroogde paddenstoelen of 250 g verse
  • zout, peper
  • paar takjes tijm
  • 1 dl witte wijn
  • 40 g boter
Bakplaat /stoomschaal Geperforeerde stoomschaal
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 14 minuten incl. voorverwarmen

Vooraf:

Snijd de knoflook in plakjes en de kip in stukjes van gelijke grootte (doorsnede ca. 1,5 cm).

Bereiding:

  1. Week gedroogde paddenstoelen in lauw water. Snijd de onderkant van verse exemplaren, veeg ze schoon en snijd ze in tweeën of vieren. Marineer tot de gedroogde paddenstoelen zacht zijn.
  2. Meng de kip met zout, peper, knoflook, tijm en witte wijn.
  3. Verdeel de paddenstoelen over 2 stukken bakpapier. Voeg wat zout en peper, de stukjes kip en wat marinade toe en verdeel er de stukjes boter over.
  4. Sluit de pakketjes door de randen naar elkaar toe te trekken en met een touwtje dicht te binden. Stoom ze 14 minuten op 100°C . Voeg desgewenst 1 eetlepel slagroom toe voordat de pakketjes worden gesloten.