~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

100 jaar Pelgrim

Een rijke historie, daar zijn wij trots op! In 2020 bestond Pelgrim 100 jaar. Dat betekent dat we nu al meer dan 100 jaar een belangrijke rol innemen in Nederlandse keukens. Als puur Hollands merk is het al die jaren onze missie geweest om iedereen het echte thuis-gevoel te laten beleven in zijn of haar eigen keuken, met behulp van onze keukenapparatuur. En daar staan we vandaag de dag nog steeds voor. Pelgrim gaat in al haar keukenapparatuur voor mooi en makkelijk, voor gebruiks- en schoonmaakgemak én voor de meest handige en innovatieve kooktechnieken en designs. Passend in iedere Nederlandse keuken.

Benieuwd naar onze rijke historie? We nemen je graag mee in een aantal van onze hoogtepunten in ons 100-jarig bestaan.

Lees verder

6-07_beelden_website_1200x592px
Pelgrim_Historie_beeld_1920

1920

Op 4 juni 1920 wordt in Gaanderen de N.V. emailleerfabriek Neerlandia opgericht door de heren J.M.G. Oorsprong en B.J. Pelgrim, die daarvoor reeds 35 jaar bij Vulcaansoord gewerkt heeft. In die tijd stond de streek langs de Oude IJssel in de Achterhoek bekend om haar ijzerindustrie.

Pelgrim_Historie_beeld_1931

1931

Samen met zijn vier zoons richt B.J. Pelgrim op 28 april 1931 de N.V. Pelgrim op, als dochteronderneming van Neerlandia. Dit bedrijf houdt zich voornamelijk bezig met de productie van fornuizen.

Pelgrim_Historie_beeld_1940

1940-1945

De meeste werknemers worden gevorderd voor werk in Duitsland. In een zogenaamde reparatiewerkplaats mocht men doorwerken en werden er volksfornuisjes van gietijzer gefabriceerd.

Pelgrim_Historie_beeld_1952

1952

In de jaren na de oorlog gaat Pelgrim gestaag verder en rollen er nieuwe productsoorten van de band. De productie van gaskomforen en gasfornuizen komt op gang. Kort daarna wordt er gestart met de ontwikkeling van oliekachels.

Pelgrim_Historie_beeld_1959

1959

De Nederlandse Aardolie Maatschappij ontdekt de aardgasbel in Slochteren. Hiermee doet ‘gas’ op grote schaal zijn intrede in de Nederlandse huishoudens. In 1960 start Pelgrim met de productie van gasfornuizen op aardgas. Nieuwe fabriekshallen worden bijgebouwd en de productie wordt flink opgeschroefd.

Pelgrim_Historie_beeld_1986

1986

Pelgrim wordt overgenomen door het befaamde ATAG uit het naburige Ulft. Samen met een aantal andere dochterondernemingen wordt in 1987 ATAG Holding N.V. opgericht. Onder deze vlag wordt er een breed scala aan consumentengoederen zoals huishoudelijke apparaten en zelfs fietsen geproduceerd.

Pelgrim_Historie_beeld_1992

1992

Pelgrim lanceert als eerste in de markt de roestvrijstalen combi magnetron. Hiermee wordt de wens van de consument vervuld. Sindsdien is Pelgrim de grootste leverancier in combi magnetrons van Nederland.

Pelgrim-garantie

1995

Met ‘Garantie tot de volgende eeuw’ neemt Pelgrim het voortouw om als eerste apparatenmerk 5 jaar garantie te verlenen. De garantie van Pelgrim – inmiddels tot 8 jaar zekerheid – is nog altijd uniek.

Pelgrim_Historie_beeld_2000

2000

ETNA neemt de failliete keukendivisie van ATAG Group N.V. over, bestaande uit ATAG en Pelgrim. De drie merken ATAG, ETNA en Pelgrim verhuizen gezamenlijk naar een nieuwbouwpand in Duiven. Vandaag de dag wordt hier met veel passie en plezier gewerkt aan vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige keukenapparatuur.

Pelgrim_Historie_beeld_2

2016-2018

De Mooi Samen-lijn wordt geïntroduceerd: ovens en aanverwante apparaten met unieke specificaties en perfecte uitlijning in de keuken. Pelgrim laat zien dat de tijd zeker niet stilstaat en introduceert haar eerste TFT bedieningsvorm.

Historie_2018

2018

Pelgrim introduceert in 2018 de inductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. Dit is tevens het jaar van de unieke award winnende matzwarte screening van de inductiekookplaten. Pelgrim heeft daarmee als enige in de markt een volledig matzwart assortiment.

Pelgrim_Historie_beeld_4

2020

Pelgrim viert haar 100-jarig bestaan én introduceert, als eerste in de markt, de 3 in 1 oven. Techniek van de hoogste klasse.