Waar ben je naar opzoek?

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
sluiten

Oosterse worteltjes

voor 4 personen • voorbereidingstijd: 15 minuten · bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 kg wortelen
  • 3 tenen knoflook
  • 1 theelepel komijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 kleine citroen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 kleine eetlepel harissa
  • zout, peper
  • ½ bosje korianderblad
Bakplaat /stoomschaal stoomschaal met gaatjes
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 20 minuten incl. voorverwarmen

Bereiding:

  1. Was en schrap/schil de wortels en snijd ze in dikke gelijke plakjes.
  2. Stoom ze, samen met de 3 tenen knoflook, 20 minuten op 100°C.
  3. Maak intussen een vinaigrette van komijn, honing, sap van ½ citroen, olie, harissa, zout en peper.
  4. Haal de knoflook na 15 minuten uit de combi-stoomoven, pel ze en prak de tenen door de vinaigrette.
  5. Roer de saus en de fijngesneden koriander goed door de gare wortels. Proef en breng zo nodig op smaak.

Idee:

  1. Serveer deze heerlijke worteltjes met gestoomde vis.
  2. Deze vinaigrette past ook uitstekend bij gestoomde aardappelen.