Waar ben je naar opzoek?

Zoeken
Generic filters
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in excerpt
sluiten

Rolletjes met lente-ui

voor 4 personen • voorbereidingstijd: 30 minuten · bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 250 g diepvriespruimen
  • 1 steranijs
  • 15 g geraspte verse gember
  • 2 kruidnagels
  • 2 grote eetlepels bruine suiker
  • 2 grote eetlepels wijnazijn
  • zout
  • 1 bosje lente-ui
  • 60 g varkenshaas
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 3 eetlepels sesamolie
  • 1 theelepel gemalen cayennepeper
Bak/stoomschaal XL stoomschaal met gaatjes
Programma stoom
Temperatuur 85°C
Tijd 7 minuten incl voorverwarmen

Bereiding:

  1. Doe de pruimen, anijs, gember, kruidnagels en suiker in een pan. Voeg 0,5 dl water toe en laat alles 20 minuten op laag vuur pruttelen.
  2. Haal de anijs en kruidnagels eruit zodra de saus dik is. Voeg indien nodig maïzena bij de saus om deze in te dikken.
  3. Pureer en laat afkoelen. Proef en voeg zo nodig wijnazijn, suiker of zout toe. De saus moet zoetzuur zijn.
  4. Was de lente-uitjes en snijd ze in smalle reepjes. Houd ze apart.
  5. Snijd het vlees in plakjes en plet ze tussen 2 vellen bakpapier tot een dikte zoals voor carpaccio. Probeer alle vleesplakken even dik te pletten.
  6. Schep een lepel pruimensaus op elk plakje vlees en leg er wat lente-ui op.
  7. Rol alle plakjes op en plaats ze in de geperforeerde stoomschaal XL.
  8. Stel de combi-stoomoven in op 85°C en gaar de rolletjes in 7 minuten. Indien dikker gesneden dient u de bereidingstijd te verlengen met 2 minuten.
  9. Haal de rolletjes uit de oven. Overgiet ze met sojasaus en sesamolie en bestrooi ze met gemalen cayennepeper.

Idee:

In Chinese winkels is pruimensaus ook kant-en-klaar te koop. Vervang de lente-ui desgewenst door prei en het varkensvlees door plakjes carpaccio. Verkort de stoomtijd dan tot de helft.

Serveertip:

Besprenkel de rolletjes met verse rode peper in plaats van gemalen cayennepeper.