~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Alles over milieuvriendelijke keukens

De aarde warmt sneller op dan ooit. De grootste boosdoener daarvoor is de CO2-uitstoot die wij mensen veroorzaken. Wereldwijd is afgesproken de CO2-uitstoot fors te verminderen. Pelgrim doet dat door zo energiezuinig mogelijk én zo dicht mogelijk bij huis te produceren: in Europa. Zo beperken we het aantal transportkilometers waardoor we onze CO2-footprint verkleinen.

Milieu Centraal minder CO2 uitstoot keuken

CO2-uitstoot en keukens

22% van alle CO2-uitstoot wordt veroorzaakt door eten en drinken. Meer plantaardig voedsel eten is een grote stap in het verminderen van de CO2-uitstoot rondom eten en drinken. De juiste keukenapparatuur kan echter ook een flinke bijdrage leveren. Door te kiezen voor milieuvriendelijke keukenapparatuur en energiezuinig met je keuken om te gaan, help je mee aan het verminderen van de CO2-uitstoot.

Bron afbeelding: Milieu Centraal

Pelgrim milieuvriendelijke keuken minder CO2-uitstoot

Milieubewuste keukens

Wij zijn er trots op dat we als enige leverancier van keukenapparatuur MVO-gecertificeerd zijn. We hebben niveau 3 van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bereikt en zijn hiermee op de goede weg naar een betere wereld. ATAG Benelux (moederbedrijf van Pelgrim) is dagelijks bezig met het verbeteren van haar eigen duurzaamheid en die van haar stakeholders. Zo ontwikkelen we steeds meer functies die het verbruik van energie beperken of de levensduur van etenswaar verlengen waarmee verspilling wordt tegengegaan. Daarnaast kijken we kritisch naar de productie en productielocatie van ons assortiment. Hoe dichter bij huis we produceren, hoe minder transportkilometers we maken. Ten slotte zetten wij volop in op zonne-energie, elektrische auto’s en recycling.