~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Energiezuinige afzuigkappen

Slimme Keuze energiezuinige afzuigkappen van Pelgrim zijn onder andere voorzien van duurzame ledverlichting. De meest zuinige afzuigkappen hebben energielabel A+. Hierbij is de werking van de vetfilters ook meegenomen. Er wordt dus niet alleen gekeken naar motorvermogen en verbruik, maar naar de totale efficiëntie van de afzuigkap.

Bekijk onze bespaartips | Bekijk alle Slimme Keuze afzuigkappen

Energiezuinige afzuigkappen Pelgrim

Pelgrims Slimme Keuze

 •   Vanaf energielabel A
 •   Designed en geproduceerd in Europa (minimale CO2 footprint)
 •   Energiebesparende functies, zoals AutoAir
 •   Zelf doen bespaartips

Besparen met een duurzame afzuigkap

 1. Het dient af en toe te moeten gebeuren maar het is zeker niet het leukste klusje; het schoonmaken van de afzuigkap. Als er veel vet en stof in het filter zit, moet de afzuigkap namelijk harder werken en dat kost meer energie.
 2. Wanneer een vetfilter vies is, kost het je al gauw zo’n vijf euro per jaar meer aan energiekosten. Wanneer je af en toe het filter van de afzuigkap schoonmaakt, scheelt dat dus in jouw portemonnee. Een afzuigkap met een schoonmaakindicatie kan je hierbij een handje helpen.
 3. De naloopstand is ideaal om de laatste kookdampen af te zuigen na het koken. Deze stand schakelt zichzelf na een bepaalde tijd automatisch uit. Zo staat jouw afzuigkap niet onnodig lang aan.
 4. Daarnaast is het van belang dat de afzuigkap minimaal zo breed is als de kookplaat, liefst iets breder, om alle kookdampen goed op te vangen. Kookdampen stijgen namelijk niet recht omhoog, maar waaien uit in een trechtervorm en worden beïnvloed door luchtstromen in huis.
 5. Koop een inductiekookplaat en afzuigkap met AutoAir. De afzuiging wordt automatisch aangepast aan de kookstand waardoor deze nooit te hoog staat. Een hogere stand betekent immers meer energieverbruik.
 6. Zoek je een recirculatie afzuigkap? Maak dan gebruik van LongLife filters. Onze LongLife filters gaan minimaal 1 jaar mee. Sommige zijn zelfs te regenereren en gaan wel 2,5 jaar mee. Dat scheelt aanzienlijk in kosten en materiaal t.o.v. de reguliere koolstoffilters die je gemiddeld genomen na 3 maanden moet vervangen.
 7. Zet je afzuigkap niet op het hoogste vermogen bij recirculatie. De filters hebben tijd nodig om alle kookgeuren te binden. Wanneer je een te hoog vermogen gebruikt worden deze snel ver weg geblazen en kan je toch last krijgen van de nare geurtjes. Het is niet alleen handig voor een frisse lucht, het scheelt ook in de portemonnee. Wij adviseren tevens om altijd de naloopstand te gebruiken.
 8. Afzuigkappen met een speciale inverter motor (EC motor) zijn absoluut de meest zuinige varianten op de markt. Ze verbruiken gemiddeld 50% minder energie dan de reguliere conventionele borstelmotoren. Tevens zijn het de stilste motoren die vloeiend in afzuigstand kunnen schakelen en niet aan slijtage onderhevig zijn.
 9. Gebruik niet een onnodig hoge afzuigcapaciteit. Vaak is 350-400 m2/h genoeg voor een gemiddelde keuken. Deze bereik je vaak al met stand 2 (afvoer naar buiten) of stand 3 (recirculatie). Koken op hogere standen is alleen aan te raden wanneer je kort extra moet afzuigen bijvoorbeeld voor het kort aanbraden van vlees.