~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Energiezuinige koelkasten en vriezers

Een koelkast of vriezer staat 24 uur per dag aan en verbruikt veel energie. In het Slimme Keuze assortiment van Pelgrim ligt de nadruk daarom op energiezuinige techniek. Zo zijn onze koelkasten en vriezers voorzien van hoogwaardige isolatie, goede deurafsluiting en energiebesparende technologie zoals AdaptCool. Met een nieuw E energielabel model bespaar je al gauw tot 65%. Dit is ca. € 50,- per jaar.

Bekijk onze bespaartips | Bekijk alle Slimme Keuze koelkasten en vriezers

Energiezuinige koelkast en vriezer Pelgrim

Pelgrims Slimme Keuze

 •   Minimaal energielabel E
 •   Designed en geproduceerd in Europa (minimale CO2 footprint)
 •   Energiebesparende functies zoals AdaptCool
 •   Zelf doen bespaartips

Besparen met duurzaam koelen en vriezen

 1. Ontdooi etenswaren in de koelkast. De kou afkomstig van bevroren etenswaren helpt de koelkast op temperatuur te blijven.
 2. Ontdooi de vriezer gemiddeld 6 keer per jaar. Als je niet tijdig ontdooit, moet de vriezer veel harder werken om de temperatuur laag te houden. Dit kan je voorkomen door te kiezen voor een vriezer met een NoFrost functie, waarbij je nooit meer zelf de vriezer hoeft te ontdooien. Of een LowFrost functie, ontdooi de vriezer dan ongeveer 2 keer per jaar. NoFrost of LowFrost functie verbruikt logischerwijs wel meer stroom dan een product die deze functie niet heeft.
 3. Zorg voor een gelijkmatige verdeling van de glazen legplateaus in de koelkast en plaats het voedsel zo dat lucht vrij door de binnenkant van het apparaat kan circuleren. Plaats dus niets tegen de achterwand aan.
 4. De ideale temperatuur van een koelkast is 4 graden. Op deze temperatuur blijven je etenswaren tot wel twee keer langer houdbaar. Stel de vriezer in op -18 graden Celsius. 1 graad lager instellen van temperatuur verhoogt de energieconsumptie met ongeveer 5%.
 5. Controleer de sluitstrips van de deur en maak deze regelmatig schoon. Wanneer de deur niet meer volledig sluit, gaat kou verloren en komt warme lucht makkelijker het apparaat in. Test: klem een vel papier tussen de deur van je koelkast of vriezer. Als je deze heel moeilijk er tussenuit getrokken krijgt als de deur dicht is, sluiten de strips goed.
 6. Laat warme etenswaren afkoelen tot op kamertemperatuur voordat je ze in de koelkast legt. Anders moet de koelkast hard werken om snel weer op temperatuur te komen.
 7. Met de CrispZone blijft jouw groente en fruit langer vers. De CrispZone is een speciale lade en qua inhoud één van de grootsten in de markt. De producten blijven langer vers doordat je de luchtvochtigheid handmatig kunt instellen. In een koelkast met een CrispZone Plus lade regelt de koelkast zelf de luchtvochtigheid. Zo kan de maximale levensduur van voedingsmiddelen automatisch worden bereikt.
 8. Open de deur niet vaker en langer dan noodzakelijk zodat de koelkast niet te veel opwarmt.
 9. Als je de deur van je koelkast vaak opent en sluit ontstaan er steeds temperatuurverschillen, waardoor producten niet constant gekoeld worden en daardoor minder vers blijven. De AdaptCool functie van Pelgrim monitort hoe vaak en wanneer de koelkast open en dicht gaat en past op basis van die informatie de temperatuur van de koelkast aan. AdaptCool speelt dus in op jouw gebruiksgedrag en zorgt ervoor dat je extra kunt besparen.
 10. Als je naast bewust omgaan met je energieverbruik, ook goed nadenkt over wat, hoe én hoe lang je etenswaren bewaart, dan sla je twee vliegen in één klap. Dat scheelt namelijk dubbel in je portemonnee.

Goed te weten; een koelkast gaat gemiddeld 12 jaar mee. In onderstaande diagrammen kun je zien hoeveel je kunt besparen door een zuiniger model te kiezen.

Links: model 102 cm; Rechts: model 178 cm