~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Energiezuinige ovens en magnetrons

Slimme Keuze energiezuinige ovens met een A+ of A++ energielabel zijn de zuinigste in hun soort. Deze ovens hebben ook allemaal een ECO-programma dat gebruikmaakt van optimale warmteverspreiding en restwarmte. Slimme Keuze energiezuinige magnetrons zijn uitgerust met invertertechnologie, een geavanceerde functie die constant warmte afgeeft zodat voedsel zeer geleidelijk opwarmt. Met een vermogen van 1000 watt kunnen onze ovens met magnetronfunctie ook nog eens extra snel opwarmen.

Bekijk onze bespaartips | Bekijk alle Slimme Keuze ovens en magnetrons

Energiezuinige oven en magnetron Pelgrim

Pelgrims Slimme Keuze

 •   Minimaal energielabel A+
 •   Designed en geproduceerd in Europa (minimale CO2 footprint)
 •   Energiebesparende functies, zoals invertertechniek en ECO-bakprogramma
 •   Zelf doen bespaartips

Besparen met een zuinige oven of magnetron

Maak slim gebruik van restwarmte. Schakel 10 minuten eerder de oven uit. De garing gaat nog even door omdat de oven de warmte nog lang vasthoudt. Open de deur niet tussentijds.

 1. Heb je een oven met een ventilator, dan kan je gemakkelijk op meerdere niveaus tegelijk bakken. Als je de oven toch al gebruikt voor de kip, plaats dan ook de aardappelen in de oven om samen te garen. Zo bespaar je de energie die je nodig had om de aardappelen op bijvoorbeeld de kookplaat te koken.
 2. Open de ovendeur niet onnodig. Hierdoor verlies je warmte zodat de oven wat harder moet werken om weer op temperatuur te komen.
 3. Gebruik een ovenprogramma waarbij je ook de magnetron activeert (bij een oven met magnetronfunctie). De kooktijd kan je hiermee tot wel 50% verkorten.
 4. Wil je groenten of friet in de oven bereiden? Gebruik een oven met de AirBake functie. Deze beschikt over een AirFry bakplaat. De bakplaat is voorzien van kleine gaatjes waardoor je je groenten en friet niet om hoeft te draaien tijdens de bereiding. De ovendeur kan gesloten blijven waardoor je geen verlies van warmte hebt gedurende het bakproces.
 5. Laat bevroren levensmiddelen ontdooien in de koelkast in plaats van de ontdooistand van de oven of magnetron te gebruiken. De kou afkomstig van bevroren etenswaren helpt de koelkast op temperatuur te blijven wat u ook weer energie bespaart.
 6. Snijd bijvoorbeeld je groente in kleinere porties zodat het sneller gaart dan grote stukken. Zo verkort je de bereidingstijd en maakt het serveren ook nog eens handiger.
 7. Gebruik zo veel mogelijk ovenbestendige keramiek en aardewerk schalen. Deze materialen komen namelijk zeer snel op temperatuur en houden ook nog eens langer de warmte vast in vergelijking met andere ovenbestendige materialen.
 8. Door te kiezen voor een 3 in 1 oven heb je maar 1 apparaat nodig in jouw keuken. Dat scheelt niet alleen ruimte in jouw keuken en portemonnee maar ook CO2-uitstoot.

Goed om te weten: keukenapparatuur met een magnetronfunctie is niet voorzien van een energielabel.