Aubergines met sesam
voor 4 personen • voorbereidingstijd: 15 minuten · bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- klein bosje korianderblad
- 3 lente-uitjes
- 1 teen knoflook
- 3 aubergines (900 g)
- 1 eetlepel sesamzaad
- 1 theelepel suiker
- sap van ½ citroen
- 2 eetlepels tahini (sesampasta)
- 1 eetlepel sesamolie
- 2 eetlepels sojasaus
- zout
- desgewenst: 1 chilipepertje
Stoomschaal |
Stoomschaal met gaatjes |
Niveau |
2 |
Programma |
stoom |
Temperatuur |
100°C |
Tijd |
20 minuten incl. voorverwarmen |
Bereiding:
- Was de koriander en lente-ui. Haal de blaadjes van de koriander en snijd de lente-ui klein. Hak de knoflook fijn.
- Was de aubergines en snijd ze in blokjes.
- Stoom ze in de stoomschaal 20 minuten gaar.
- Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan. Roer vaak en haal de pan van het vuur zodra de zaadjes goudbruin worden.
- Meng de ingrediënten voor de vinaigrette, maar los eerst de suiker op in het citroensap. Roer er daarna de andere ingrediënten door.
- Giet de saus over de aubergines. Proef, breng op smaak en voeg desgewenst chilipeper toe. Serveer het gerecht koud, bestrooid met kruiden
Tip
Vervang de tahini door pindakaas. Als de saus te dik is, kun je hem met water verdunnen.
Ovens met stoom
Ovens met magnetron en stoom