Doperwten met munt en ricotta
voor 2 personen • voorbereidingstijd: 10 minuten · bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
- 400 g doperwten uit de diepvries
- 3 bosuitjes
- 1 bosje munt
- 1 citroen
- 100 g ricotta
- 3 eetlepels olijfolie
- zout, peper
Stoomschaal |
stoomschaal met gaatjes |
Niveau |
2 |
Programma |
stoom |
Temperatuur |
100°C |
Tijd |
20 minuten incl. voorverwarmen |
Bereiding:
- Strooi de bevroren doperwten over de stoomschaal met gaatjes.
- Stoom de doperwten 20 minuten op 100°C.
- Was de uitjes en snijd ze in plakjes.
- Haal de blaadjes van de munt en rasp de gele schil van de citroen.
- Maak een vinaigrette van de helft van het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
- Haal de doperwten na 20 minuten uit de combi-stoomoven en roer in een kom de olie en de vinaigrette erdoor.
- Laat het gerecht wat meer afkoelen en roer er de kruimels ricotta, muntblaadjes en citroenschilletjes door.
Idee
- Vervang de ricotta door geschaafde parmezaan en de munt door basilicum. Je kunt ook kleingesneden parmaham toevoegen.
- Combineer de doperwten met peultjes en aspergepunten.
Ovens met stoom
Ovens met magnetron en stoom