~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Doperwten met munt en ricotta

voor 2 personen • voorbereidingstijd: 10 minuten · bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 400 g doperwten uit de diepvries
  • 3 bosuitjes
  • 1 bosje munt
  • 1 citroen
  • 100 g ricotta
  • 3 eetlepels olijfolie
  • zout, peper
Stoomschaal stoomschaal met gaatjes
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 20 minuten incl. voorverwarmen

Bereiding:

  1. Strooi de bevroren doperwten over de stoomschaal met gaatjes.
  2. Stoom de doperwten 20 minuten op 100°C.
  3. Was de uitjes en snijd ze in plakjes.
  4. Haal de blaadjes van de munt en rasp de gele schil van de citroen.
  5. Maak een vinaigrette van de helft van het citroensap en de olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Haal de doperwten na 20 minuten uit de combi-stoomoven en roer in een kom de olie en de vinaigrette erdoor.
  7. Laat het gerecht wat meer afkoelen en roer er de kruimels ricotta, muntblaadjes en citroenschilletjes door.

Idee

  1. Vervang de ricotta door geschaafde parmezaan en de munt door basilicum. Je kunt ook kleingesneden parmaham toevoegen.
  2. Combineer de doperwten met peultjes en aspergepunten.

Ovens met stoom
Ovens met magnetron en stoom