Doradepakketjes met venkel
voor 2 personen • voorbereidingstijd: 10 minuten · bereidingstijd: 25-35 minuten
Ingrediënten:
- filets van 1 dorade (laat de vis door de visboer fileren)
- 1 venkelknol
- zout, peper
- 50 g amandelboter
- 1 kleine citroen
Bakplaat /stoomschaal |
Geperforeerde stoomschaal |
Niveau |
2 |
Programma |
stoom |
Temperatuur |
70°C |
Tijd |
25-35 minuten incl. voorverwarmen |
Bereiding:
- Haal de restant graatjes uit de gefileerde vis.
- Snijd de venkel in flinterdunne plakjes (eventueel met een schaaf).
- Verdeel de gesneden venkel over de geperforeerde stoomschaal.
- Bestrooi met zout en peper.
- Leg de visfilets op de venkel, bestrooi weer met zout en peper.
- Voeg stukjes amandelboter toe.
- Stoom alles 25-35 minuten (afhankelijk van de dikte van de visfilets).
- Dien ze direct op met partjes citroen.
Ovens met stoom
Ovens met magnetron en stoom