~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Flan met karamel en kokos

voor 6 personen • voorbereidingstijd: 15 minuten · bereidingstijd: 30-35 minuten

Ingrediënten:

Voor de karamel:

  • 150 g suiker
  • 1 dl water

Voor de flan:

  • 4 eieren
  • 80 g suiker
  • 3,4 dl kokosmelk
  • 1 dl melk
Bakplaat /stoomschaal Stoomschaal
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 30-35 minuten incl. voorverwarmen

Bereiding:

  1. Verhit de suiker en het water en kook er een dunne karamel van.
  2. Verdeel de karamel over de hele binnenkant van de vormpjes. Werk snel; karamel wordt gauw hard.
  3. Klop de eieren los met de suiker.
  4. Roer er de kokos- en gewone melk door.
  5. Vul er de vormpjes mee.
  6. Stoom ze op de stoomschaal 30-35 minuten.
  7. Laat ze afkoelen voordat je ze op het bord stort om te serveren.

Ovens met stoom
Ovens met magnetron en stoom