~ Pelgrim apparatuur gekocht? Deel foto's van jouw keuken en maak kans op een exclusieve BergHOFF messenset! ~
Pelgrim apparatuur gekocht? Deel jouw foto's en maak kans op een messenset!

Gamba’s met tomatenboter

voor 3 personen • voorbereidingstijd: 20 minuten · bereidingstijd: 20 minuten

Ingrediënten:

  • 12 grote gamba’s

Voor de tomatenboter:

  • 1 bosje basilicum
  • 50 g zongedroogde tomaten in olie
  • 200 g zacht geroerde boter
  • 50 g Parmezaan
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 theelepel pikante paprikapoeder
Bakplaat /stoomschaal Geperforeerde stoomschaal
Niveau 2
Programma stoom
Temperatuur 100°C
Tijd 15-20 minuten incl. voorverwarmen

Bereiding:

  1. Hak de basilicum grof en snijd de tomaten klein.
  2. Doe alle ingrediënten voor de tomatenboter in een kom.
  3. Roer er een egaal mengsel van en bewaar het op kamertemperatuur.
  4. Snijd de gamba’s in de lengte doormidden.
  5. Plaats de halve gamba’s in de stoomschaal.
  6. Leg stukjes boter op elke halve gamba.
  7. Stoom alles 15-20 minuten op 100°C.

Tip:

In Aziatische supermarkten vindt u diepgevroren gamba’s van 8-12 stuks per kg. Neem anders de gemakkelijker verkrijgbare, kleinere gamba’s van 10-20 stuks per kg (stoomtijd 10-15 minuten).

Variant:

Vervang de gamba’s in het seizoen (april tot oktober)door verse langoustines.

Ovens met stoom
Ovens met magnetron en stoom