voor 3 personen • voorbereidingstijd: 20 minuten · bereidingstijd: 20 minuten
Ingrediënten:
12 grote gamba’s
Voor de tomatenboter:
1 bosje basilicum
50 g zongedroogde tomaten in olie
200 g zacht geroerde boter
50 g Parmezaan
1 theelepel grove mosterd
1 theelepel pikante paprikapoeder
Bakplaat /stoomschaal
Geperforeerde stoomschaal
Niveau
2
Programma
stoom
Temperatuur
100°C
Tijd
15-20 minuten incl. voorverwarmen
Bereiding:
Hak de basilicum grof en snijd de tomaten klein.
Doe alle ingrediënten voor de tomatenboter in een kom.
Roer er een egaal mengsel van en bewaar het op kamertemperatuur.
Snijd de gamba’s in de lengte doormidden.
Plaats de halve gamba’s in de stoomschaal.
Leg stukjes boter op elke halve gamba.
Stoom alles 15-20 minuten op 100°C.
Tip:
In Aziatische supermarkten vindt u diepgevroren gamba’s van 8-12 stuks per kg. Neem anders de gemakkelijker verkrijgbare, kleinere gamba’s van 10-20 stuks per kg (stoomtijd 10-15 minuten).
Variant:
Vervang de gamba’s in het seizoen (april tot oktober)door verse langoustines.