Geprakte aardappels
voor 4 personen • voorbereidingstijd: 15 minuten · bereidingstijd: 40 minuten
Ingrediënten:
- 1 kg droogkokende aardappels
- 2 citroenen
- 50 g pijnboompitten
- olijfolie
- zout, peper
Bak/stoomschaal |
XL stoomschaal met gaatjes |
Niveau |
2 |
Programma |
stoom |
Temperatuur |
100°C |
Tijd |
40 minuten incl. voorverwarmen |
Bereiding:
- Schil en was de aardappels en snijd indien nodig de grote aardappels doormidden in gelijke stukken.
- Snijd de citroenen in blokjes.
- Doe de aardappels in de stoomschaal met gaatjes, leg de citroenblokjes erop en stoom alles 40 minuten op 100°C.
- Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan op laag vuur; ze moeten goudbruin worden.
- Overgiet alles royaal met olijfolie. Voeg er zout, peper en de
pijnboompitten bij.
Tip
Variatie zoete aardappels
Ovens met stoom
Ovens met magnetron en stoom